Identifikovali telo Kórejčanky nájdenej v Dunaji pri Százhalombatte

    0
    Na snímke záchranári zakrývajú čiernou plachtou telá obetí, ktoré potápači vytiahli do člna z vraku potopenej lode Hableány v Dunaji v Budapešti 4. júna 2019. (Autor: TASR)

    Podľa spravodajského servera Infostart.hu medzinárodný tím záchranárov pátra ešte po siedmich Juhokórejčanoch a maďarskom kapitánovi potopenej lode.

    Plavidlo, ktoré leží po zrážke s výletnou loďou Viking Sygin na dne Dunaja pri budapeštianskom Margitnom moste, sa na hladinu pomocou žeriavu Clark Ádám dostane najskôr v utorok, povedal v sobotu popoludní v Budapešti šéf komunikačného odboru protiteroristickej jednotky TEK Nándor Jasenszky.

    Do pátrania po nezvestných vo vode nasadili aj špeciálne vycvičených psov z Nemecka, ktorí dokážu hľadať utopené osoby. Psov podľa jeho slov ponúklo nemecké veľvyslanectvo v Budapešti.

    K zrážke vyhliadkovej a výletnej lode došlo 29. mája krátko po 21.00 h pod Margitiným mostom. Vyhliadková loď s 33 juhokórejskými turistami a dvojčlennou posádkou sa následne v priebehu siedmich sekúnd potopila. Bezprostredne po zrážke sa z vôd Dunaja podarilo zachrániť sedem ľudí.

     

    - Reklama -