Ide o najväčší hon na čarodejnice v politickej histórii, bije sa Trumpa za svojho syna ako lev

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Samotný Donald Trump mladší ešte v utorok v rozhovore pre spravodajskú televíziu Fox News povedal, že “o nič nešlo” a zároveň uviedol, že stretnutie netrvalo viac než 20 minút. Podľa vlastných slov nijaké hodnotné informácie od ruskej právničky nezískal a ich stretnutie bolo pre neho len stratou času.

    „Môj syn Donald odviedol včera večer dobrú prácu. Bol otvorený, transparentný a nevinný. Ide o najväčší hon na čarodejnice v politickej histórii. Smutné!” reagoval dnes na utorňajšie interview aj samotné medializované správy na Twitteri americký prezident.

    O stretnutí Donalda Trumpa mladšieho s ruskou právničkou informoval v nedeľu denník New York Times. Trump mladší následne – v snahe obhájiť sa – zverejnil v utorok e-mailovú komunikáciu predchádzajúcu stretnutiu s Veseľnickou, ktorej účelom malo byť odovzdanie kompromitujúcich informácií o vtedajšej otcovej protikandidátke Hillary Clintonovej.

    Správy, ktoré si Donald Trump mladší vymieňal so sprostredkovateľom tohto stretnutia, publicistom Robom Goldstonom, predstavujú podľa agentúry AP prvý písomný dôkaz o tom, že rodinný príslušník dnešného šéfa Bieleho domu pristúpil na predmetnú ponuku s vedomím, že má súvislosť so snahami ruskej vlády pomôcť vo voľbách Trumpovi.

    Goldstone ponúkal Trumpovi mladšiemu ako blízkemu spolupracovníkovi republikánskeho kandidáta na prezidenta stretnutie so “zástupkyňou ruskej vlády”, ktorá mu mala poskytnúť “isté oficiálne dokumenty a informácie kompromitujúce Clintonovú a jej styky s Ruskom”. K samotnému stretnutiu podľa e-mailovej komunikácie malo dôjsť v júni 2016 v budove Trump Tower v New Yorku.

    - Reklama -