Iba tri dni v práci? Takto vraj vyzerá týždeň prezidenta Kisku

    0
    Prezident SR Andrej Kiska (Autor: SITA)

    „V piatok v paláci neúraduje. Všetci už vedia, že na piatok mu nemajú plánovať v Bratislave žiadne reprezentačné aktivity, stačí sa pozrieť do programu. Oficiálne prijatia má iba do štvrtka. Ak niekto niečo chce, môže priletieť za ním do Popradu,“ cituje Plus 7 dní nemenovaný zdroj z paláca. Andrej Kiska si tak vyslúžil  aj prezývku “trojdňový prezident”. 

    Na piatkové oficiálne stretnutia do Tatier tak za ním museli cestovať napríklad grécky minister zahraničných vecí Nikos Kotzias, generálny tajomník OSN Pan Ki-mun, dubajský miliardár Khalaf Ahmad Al Habtoor či šéfka UNESCO Irina Bokova a poľský prezident Andrzej Duda.

    Podľa týždenníka sa posledný májový piatok prezident zdržiaval doma v Poprade s rodinou. „Oficiálny program v dňoch, na ktoré sa pýtate, nebol. Aktuálne, ako vidíte na webe, je prezident v Gruzínsku. Za posledných desať dní však prezident absolvoval stretnutia s premiérom, predsedom národnej rady a niekoľkými ministrami v rôznych dňoch a na rôznych miestach, ktoré v programe nevidíte.

    Rovnako mal stretnutia s veľvyslancami a predstaviteľmi iných inštitúcií. Bežné pracovné stretnutia, ktorých je množstvo každý týždeň, sa v programe nenachádzajú,“ vyjadril sa hovorca prezidenta Roman Krpelan.

    Prezidentovi odporcovia mu dlhodobo vyčítajú napríklad časté cesty vládnym špeciálom na trase Bratislava – Poprad. Podľa týždenníka sa presťahovať nechce najmä prvá dáma, ktorá sa dištancuje aj od reprezentačných povinností. 

    - Reklama -