Hysterickí Slováci? Neuveríte, kam až zašla panika zo strachu z utečencov a vojny

    0
    Utečenci na pobreží Grécka po vylodení (Autor: SITA)

    Budeme o chvíľu ako Američania? Slováci totiž túžia vlastniť zbraň, čo potvrdzuje až 200-percentný nárast záujmu ľudí o prípravný kurz pred získaním zbrojného preukazu, informovali Hospodárske noviny.

    Strelecký výcvik ako rodinná aktivita

    Podľa Gabriela Trojčáka, inštruktora z Tactical Combat Academy, bol nárast oproti minulému roku až o 220 percent. Zvýšený záujem potvrdil aj Tibor Kubica z RDA Academy. Vraj pre taký nápor uvažujú o rozšírení kapacity akadémie. Podľa inštruktorov za to môžu nielen utečenci, ale aj vojna na východe Ukrajiny. Slováci sa tak chcú vyzbrojovať a ich dopyt cítiť aj v obchodoch so zbraňami. „V poslednom čase sa zvýšil predaj krátkych obranných zbraní,“ povedal pre Hospodárske noviny majiteľ armyshopu v bratislavskej Petržalke Jozef Vránsky.

    Sociologička Sylvia Porubänová si myslí, že ľudia sa boja o svoju bezpečnosť a majetok. Strach z utečencov zašiel už tak ďaleko, že v dôsledku toho pribúda aj pacientov v psychiatrických ambulanciách. Sociologička si však myslí, že táto panika je len zámienkou na urobenie niečoho, po čom človek aj tak celý čas túžil. Zaujímavé alebo skôr znepokojujúce je, že medzi záujemcami o výcvik sú aj celé rodiny s deťmi. Podľa sociologičky je to už podobná subkultúra ako pankáči a strelecký výcvik môže rodina vnímať ako spoločnú aktivitu, ktorá ich spája.
     

    - Reklama -