Hyenizmus týždňa? Jednoznačne krádež liekov pre onkologických pacientov, zhodli sa osobnosti. Čo praje vinníkom spisovateľ?

    0
    Ilustračný záber (Autor: SITA)

    Krádeže liekov v Národnom onkologickom ústave samotnými zdravotníkmi, bývalý mečiarovec Ján Cuper na kandidátke u Kotlebovcov či prepad krajne pravicového frontu vo francúzskych regionálnych voľbách. Uplynulý týždeň priniesol aj takéto udalosti. Ako ich hodnotia osobnosti?

    Žiadny zákon k Vianociam

    Expremiérka povedala, že sa snažila nájsť pozitívnu udalosť, ale márne. Preto si zažartovala, že okrem triumfu lyžiarky Petry Vlhovej je to aj fakt, že Vianoce už klopú na dvere. „Poslanci k nim neprijali žiaden zákon. Našťastie,“ zažartovala pre Denník N.

    Prešľapom bol podľa nej šokujúci návrh zákona, ktorým chceli poslanci presadiť do ústavy zákaz interrupcie či umelého oplodnenia, a hlasovanie zaň v prvom čítaní podporilo 19 poslancov. Zákon bol šokujúci aj pre požiadavku zatvoriť „vinné“ ženy do basy. Prešľapom je však podľa nej aj krádež liekov v Národnom onkologickom ústave. Podcenenou udalosťou je podľa expremiérky to, že hoci voľby sú tu už čo nevidieť, „opozičné politické strany nepredložili žiadny odpočet naplnenia programového vyhlásenia a sľubov vlády Smeru-SD“.

    Kovaní mečiarovci

    Spisovateľ Ján Štrasser považuje za udalosť týždňa výsledky volieb vo Francúzsku. „Strata zdravého rozumu sa uskutočňuje pomalšie, ako sa zdalo. Vďaka aj za to,“ okomentoval.  Ako je totiž známe, krajne pravicový Národný front v druhom kole volieb prepadol.

    Podcenenou udalosťou je podľa neho kandidátna listina stany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko. Na kandidátke sa totiž ocitli vysokoškolský pedagóg Ján Cuper  či Eva Zelenayová. „Kovaní mečiarovci sa nič nenaučili, nič nezabudli, len namiesto v suteréne to teraz skúšajú v žumpe. Kde aj po voľbách zostanú,“ použil ostré slová spisovateľ.

    Hyenizmom týždňa je aj podľa neho krádež liekov v Národnom onkologickom ústave zdravotníkmi. Pre vinníkov má spisovateľ poriadne tvrdý odkaz. „Zaslúžia si jediné – aby tie lieky raz oni sami… Radšej to ani nedopoviem,“ rozohnil sa.

    - Reklama -