Hrozí Slovensku návrat diktatúry? Dôvodom má byť Smer

    0
    Lucia Žitňanská (Autor: Peter Števkov)

    Podľa posledného prieskumu preferencií od agentúry Focus by Smer získal 39% hlasov. To je podľa Žitňanskej veľmi zlá správa, pretože by to znamenalo ďalšie štyri roky vlády jednej strany. „Smer chce Slovensko chrániť pred imaginárnou hrozbou utečencov, hoci tá skutočná hrozba pre Slovensko je on sám. Priznám sa, mám obavy. Lebo spravidla vždy, keď sa nová parlamentná väčšina sformuje na strachu a nenávisti, býva to začiatok autoritárskeho režimu.“ Takéto príklady má podľa Žitňanskej Slovensko aj vo vlastnej histórii. O aké konkrétne obdobia ide, však podpredsedníčka strany Most-Híd nespresňuje.

    Žitňanská konštatuje, že možno sa mnohí budú tešiť, že sme „uchránili Slovensko pred niekým, kto by sem aj tak neprišiel, lebo sem prísť nechce“. V diskusii pod článkom mostárka dodáva, že najlepšou alternatívou Smeru a najstabilnejšou vládou by mohla byť koalícia strán Most-Híd, Sieť a KDH.

    Čo presne píše Lucia Žitňanská na Facebooku:

    „39% pre stranu Smer je veľmi zlá správa, lebo by to znamenalo ďalšie 4 roky vlády jednej strany. Smer chce Slovensko chrániť pred imaginárnou hrozbou utečencov, hoci tá skutočná hrozba pre Slovensko je on sám. Priznám sa, mám obavy. Lebo spravidla vždy, keď sa nová parlamentná väčšina sformuje na strachu a nenávisti, býva to začiatok autoritárskeho režimu. Príklady máme aj vo vlastnej histórii. Možno sa mnohí budú tešiť, že sme uchránili Slovensko pred niekým, kto by sem aj tak neprišiel, lebo sem prísť nechce, ale k tým súčasným 30 000 mladým ľuďom, ktorí ročne odchádzajú z našej krajiny, sa takto budú pridávať ďalší.“

    - Reklama -