Hrozby stále nekončia. Do 20 dní vraj redakciu Charlie Hebdo čaká ďalší atentát

    0
    Satirický magazín Charlie Hebdo (Autor: SITA)

    Francúzske súdne zdroje dnes potvrdili, že redakcia časopisu vo štvrtok podala žalobu štvrtok na neznámeho páchateľa v súvislosti s “hrozbami”, ktoré dostáva na svojej stránke na Facebooku.

    Vyhrážky smrťou na adresu redakcie potvrdil aj Eric Portheault, jeden z akcionárov tohto periodika, keď uviedol, že “hrozby stále nekončia”. Portheault pripomenul, že v jednej z najnovších hrozieb sa uvádza, že do 20 dní redakciu čaká ďalší atentát.

    Parížska prokuratúra začala v tejto záležitosti predbežné vyšetrovanie. Dôvodom sú “vyhrážky smrťou v písomnej forme”. Vyšetrovanie sa vzťahuje na niekoľko desiatok vyhrážok zaznamenaných v období od júla do augusta tohto roku. Okrem toho pokračuje aj predošlé vyšetrovanie, ktoré začalo v júni a ktoré sa týka starších vyhrážok smrťou na adresu redakcie.

    “Nemôžeme dopustiť hrozby, urážky a rasistické poznámky. To je neprípustné. Najmä vyhrážky smrťou,” uviedol Portheault. K útoku na Charlie Hebdo došlo 7. januára 2015, keď traja ozbrojenci spustili paľbu v parížskej kancelárii tohto časopisu. Pri útoku bolo zranených desať osôb a zabitých dvanásť ľudí: desať v sídle redakcie a dvaja policajti vonku na ulici.

    - Reklama -