Hrôza na súde v Rusku. Obžalovaný spustil streľbu, zomrel jeden človek

    0
    Ilustračná foto. (Autor: pixabay.com)

    Lekári v meste Novokuzneck, ktoré sa nachádza v sibírskej Kemerovskej oblasti, dostali hlásenie o streľbe v budove súdu vo štvrtok ráno miestneho času.

    Na mieste padli dva výstrely. Postrelený muž podľahol zraneniam pri prevoze do nemocnice, žena je naďalej v kritickom stave, povedal pre TASS hovorca rýchlej zdravotnej služby.

    “Bol v kritickom stave, utrpel strelné zranenie brušnej dutiny a bol v stave vážneho traumatického šoku,” uviedli záchranári.

    Ďalšiu zranenú hospitalizovali v meste Novokuzneck so zranením nohy a tváre. “Je na operačnom stole, lekári bojujú o jej život, operácia bude ťažká,” uviedli zdravotní záchranári s tým, že celá operácia môže trvať aj niekoľko hodín.

    Podľa zdroja z prostredia polície sa v čase incidentu práve prerokúval páchateľov prípad.

    “Strelec, podľa všetkého obžalovaný, sa rozčúlil v súvislosti s niečím v priebehu pojednávania. Vyšiel von, vzal zo svojho auta zbraň, vrátil sa do budovy, vystrelil po súdnom zriadencovi, ktorý sa ho snažil zastaviť. Potom pokračoval do súdnej miestnosti a postrelil ďalšiu osobu, podľa všetkého svedka,” povedal pre TASS zdroj.

    Strelca, ktorý sa narodil v roku 1975 a ktorého meno úrady nezverejnili, po incidente zadržali.

     

    - Reklama -