Hrnčiar v panike? Zverejnil list od Danka a potom ho vymazal. Nad dôvodom budete žasnúť

    0
    Andrej Hrnčiar (Autor: SITA)

    Na dnešnej schôdzi chýbal predseda parlamentu Andrej Danko, ktorý odišiel do Štrasburgu, kde sa stretol a rozprával aj s predsedom Európskeho parlamentu Martinom Schulzom. Podľa tvrdení podpredsedu národnej rady za Sieť Andreja Hrnčiara ho mal Danko poveriť vedením schôdze.

    Opozícia spochybnila pravosť Dankovho podpisu na dokumente, ktorý Hrnčiar zverejnil na sociálnej sieti. „Hrnčiar si evidentne vyrobil poverenie. Porovnajte podpisy…“ píše poslanec OĽaNO-NOVA Jozef Viskupič a pridáva aj porovnanie Dankových podpisov.

    Písali sme o tom TU.

    Zmizol

    Príspevok podpredsedu národnej rady už na jeho facebookovom profile však nenájdete. Parlamentné Listy ale majú k dispozícii kópiu kontroverzného listu, ktorým mal Danko údajne poveriť Hrnčiara vedením schôdze, a pozrieť si ho môžete TU.

    Podpredseda NR SR Andrej Hrnčiar pre PL.sk povedal: „Vzhľadom na to, že organizovaná skupina hejterov zo SaS a OĽaNO tam písala vulgárne komentáre, tak som to stiahol,“ a dodal, že keď si preveril ľudí, ktorí mu pod príspevok písali komentáre, tak to podľa jeho zistení boli všetko voliči SaS a OĽaNO.

    „Ja nevidím dôvod dávať priestor, aby  sa na mojom profile odbavovali hejteri Sasky a OĽaNO, tak som to dal proste dolu,“ uzavrel pre Parlamentné Listy.

    Danko ale trvá na tom, že jediný poverený a splnomocnený viesť schôdzu bol dnes podpredseda národnej rady Andrej Hrnčiar, a nie podpredsedníčka Lucia Nicholsonová (SaS).

    Odmieta špekulácie o tom, že na poverovacom dokumente nie je jeho vlastný podpis. Nicholsonová podľa neho konala svojvoľne.

    „Pani podpredsedníčka nemôže disponovať sms o tom, že má riadiť schôdzu,“ povedal s tým, že poveril Hrnčiara.

    Viac si môžete prečítať TU.

    Pokus o puč?

    Ďalší podpredseda NR SR za Smer-SD Martin Glváč upozornil, že v parlamente akoby sa pokúšala opozícia o puč. Pýta sa, čo by bolo, keby vládu zostavila SaS a ľudia okolo nej. Nevie si predstaviť, čo by robili. Glváč je za prijatie tvrdého rokovacieho poriadku, ktorý by platil pre všetkých.

    Zdroj: Facebook/Jozef Viskupič

    - Reklama -