Hrnčiar má odpoveď na otázku, čo zachráni roztrhanú Sieť

    0
    Andrej Hrnčiar (Autor: SITA)

    Podpredseda parlamentu a zároveň primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar bol pri vzniku politickej strany Sieť, ktorej lídrom je Radoslav Procházka. Hrnčiar v strane zastával podpredsednícku stoličku, no to už je dnes minulosťou. V médiách sa objavili viackrát špekulácie, že Sieť sa trhá, prípadne sa úplne roztrhne. Martinský primátor má však jasno v tom, čo by stranu zachránilo.

    Hrnčiar v rozhovore pre PLUS 7 DNÍ priznal, že strana mala problémy už od volieb. „Mysleli sme si však, že ide o prechodné obdobie poznačené aj istou frustráciou z volieb a z povolebného vývoja a nechávali sme predsedovi čas na riešenie,“ vyjadril sa a dovysvetlil, že po troch mesiacoch fungovania strany usúdili, že pokiaľ nepríde k zmenám, strana takto nemôže ďalej fungovať. Medzi menovanými dôvodmi nefunkčnosti Hrnčiar spomenul aj slabú komunikáciu, absenciu riešenia každodennej politiky či zhodnotenie príčin politického výsledku a načrtnutie plánu, ako sa z aktuálnej situácie dostať.

    Predsedovať nechce

    Na margo Procházkových častých zmien pri vyjadrení sa podpredseda parlamentu uviedol, že nechce hodnotiť jeho myšlienkové pochody. „Poviem len, že v politike je mimoriadne dôležité dodržiavať dohody a hovoriť pravdu. Voličom aj vlastnému tímu,“ povedal. Na otázku redaktorky, či bude Hrnčiar iniciovať mimoriadny snem, kde by sa volil nový predseda, lebo naznačil, že strana pod vedením Procházku nemá budúcnosť, odpovedal, že to bude predmetom rokovania predsedníctva, „kde ja už nemám právo spolurozhodovať“, vyjadril sa a na otázku, či bude on sám kandidovať na predsedu, dodal: „Necítim teraz túto ambíciu. Z regiónov sa síce ozývajú isté hlasy, aby som šiel kandidovať, ale v tejto chvíli vidím aj iné možnosti.“

    - Reklama -