Hrnčiar a jeho traja kolegovia v klube Mosta-Híd a koalícii zostávajú

    0
    Andrej Hrnčiar (Autor: TASR)

    Aj po včerajšom zasadnutí, že my štyria zostávame v poslaneckom klube,” povedal. Štvorlístok podľa jeho slov súhlasil s vyhlásením, ktoré predseda Béla Bugár dal médiám po rokovaní rozšíreného predsedníctva. Bugár povedal, že podľa Mosta-Híd by mal minister vnútra Robert Kaliňák odstúpiť, ale konať musí Smer-SD.

    “Budeme čakať na reakciu na toto vyjadrenie,” povedal Hrnčiar. Nevidí dôvod na odchod z Mosta-Híd a koalície. “Vzhľadom k tomu, že teraz už zo strany opozície nejde o vyšetrenie vraždy novinára a jeho partnerky, ale o získanie moci, musíme byť zodpovednejší a súdržnejší ako kedykoľvek predtým,” uviedol s tým, že on je za vyšetrenie prípadu a potrestanie páchateľov.

    Janckulík oznámil odchod z klubu Mosta-Híd a koalície, lebo považuje za neprípustné, aby ľudia na najvyšších a citlivých politických miestach mali prepojenia na mimoriadne pochybné osoby, ktoré sú dôvodne podozrivé z napojení na mafiu a vo svojej krajine dokonca trestne stíhané. V parlamente bude pôsobiť ako nezaradený poslanec. S predsedom Mosta-Híd Bélom Bugárom sa rozišli korektne. Svoj krok s ním Janckulík prebral.

    Janckulík svoj odchod naznačoval už pred štvrtkovým rokovaním rozšíreného predsedníctva strany. Po ňom Bugár informoval, že minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) by mal odstúpiť. Uviedol, že v strane naďalej prevláda takýto názor, ale na upokojení situácie v prvom rade musí konať Smer-SD. Podľa toho, ako sa Smer-SD rozhodne, Most-Híd zaujme stanovisko. Bugár si však nemyslí, že by bolo potrebné obetovať vládu ako celok. Janckulík nemusí byť jediný, kto zo strany a koalície podľa informácií TASR odíde, ak Kaliňák neodstúpi.

    - Reklama -