Horúce grécke chvíle. Keď sa migranti netlčú medzi sebou, napádajú policajtov

    0
    Utečenci na Macedónskych hraniciach (Autor: SITA)

    Na gréckej strane ostáva stále uviaznutých viac než 3000 ľudí. Macedónsko i ďalšie balkánske štáty týchto ľudí odmietajú vpustiť na svoje územie. Označujú ich totiž za ekonomických migrantov hľadajúcich si zamestnanie a nie za vojnových utečenco

    Migranti, ktorým macedónske úrady odmietli povoliť vstup do krajiny, hádzali v piatok na grécku poriadkovú políciu kamene. Bezpečnostné zložky sú tam už dva dni nasadené na upokojenie situácie medzi čakajúcimi ľuďmi. Grécke úrady poskytli bezplatne vlaky a autobusy, aby odviezli údajných ekonomických migrantov späť do Atén, kde dostanú možnosť požiadať o azyl v Grécku, pokiaľ o to budú mať záujem.

    Takmer všetci migranti prichádzajúci z Turecka do Grécka však plánujú ísť ďalej hlbšie do Európy a žiť v bohatších štátoch ako Nemecko či Švédsko.
    Macedónsko už asi dva týždne púšťa ďalej len Sýrčanov, Iračanov a Afgancov. Utečencom z iných krajín bráni pokračovať v ceste. Medzi rastúcim počtom frustrovaných utečencov dochádza čoraz častejšie k nepokojom.

    - Reklama -