Horký humor v Nemecku. Bariéry proti teroristom balia ako vianočné darčeky. A viete, čomu sa hovorí MerkelLego?

    0
    Ľudia prechádzajú okolo betónových blokov zabalených do vianočnej fólie v nemeckom Bochume (Autor: TASR)

    Bezpečnostné orgány Nemeckej spolkovej republiky sa majú na pozore. S ohľadom na vlaňajší útok na vianočných trhoch v Berlíne, kde narazil tuniský vodič Anis Amri s kamiónom do davu ľudí a 12 ich zabil, úrady niektorých nemeckých miest prijímajú bezpečnostné opatrenia. V Bochume čakalo obyvateľov prekvapenie. V meste stoja protiteroristické bariéry.

    Ale, pozor, nejde o hocijaké zábrany. Aby sa obyvatelia a návštevníci mesta veľmi nedesili, bariéry boli zabalené do vianočného papiera s mašľou, takže vyzerajú ako veľké vianočné darčeky, pri ktorých môžu niektorí ľudia váhať, o čo vlastne ide.

    „Bolo pre nás dôležité zmeniť tie škaredé bariéry na nádherné telesá,“ vysvetľuje hovorca trhov v Bochume, kde bariéry takto vylepšili. „To je dôvod, prečo sme vrecia s pieskom, ktoré vážia 1,2 tony, zabalili do papiera a dali na ne červené mašle,“ doplnil.

    Anis Amri sa po čine dal na útek a dostal sa až do Talianska, kde ho deň pred Štedrým dňom zastrelila polícia.

    Nie je to však jediné „kreatívne maskovanie“ bezpečnostných bariér s cieľom neznepokojovať verejnosť. V niektorých mestách tieto bariéry vyzerajú ako obrie kocky z populárnej detskej stavebnice Lego. Ľudia im s horkým humorom dali prezývku MerkelLego. Práve rozhodnutie spolkovej kancelárky Angely Merkelovej zo septembra 2015 otvoriť hranice imigrantom je totiž považované za zásadný medzník v problémoch Nemecka s terorizmom a s „kultúrnymi rozdielmi“.

     

     

    Zdroj: Twitter/Maciek J.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -