Homosexuálom odmietli upiecť tortu a dostali likvidačnú pokutu. Europoslanec Škripek to považuje za podvod voči demokracii

    0
    Branislav Škripek (Autor: branislavskripek.sk)
    Aaron a Melissa Kleinovci odmietli upiecť homosexuálnemu páru svadobnú tortu pred piatimi rokmi a súd im za to v roku 2015 vymeral pokutu vo výške 135-tisíc dolárov, ktorá bola pre ich rodinnú cukráreň likvidačná. Odvolali sa na oregonskom súde, ale ani to nepomohlo a sudca znova rozhodol v neprospech manželov. 
     
    Manželia požadovali výnimku na základe úprimného náboženského presvedčenia, ktoré je v rozpore so spolužitím ľudí rovnakého pohlavia. To im však nepomohlo a europoslanec Branislav Škripek tento prípad označil ako podvod voči demokracii. V statuse na sociálnej sieti Facebook píše, že aktivita kresťanov musí rásť. 
     
    „Toto považujem za podvod voči demokracii, kam sme sa v súčasnosti dostali. Inak ich svedectvo je veľmi silné a určite zaujme mnohých. Ak sa javí, že nesloboda prichádza; tak naša aktivita musí rásť. A ešte: Evanjelium má moc plodiť veci, ktoré vedia vyrásť do veľkých rozmerov. Preto sa nebojme a pracujme v prospech prekvasenia spoločnosti dobrými projektami; príkladom; politickou aktivitou; a novými poslancami-reprezentantami. Čakajú nás ďalšie voľby tento rok,“ pripomína Škripek. 
     
    - Reklama -