Homosexuálom by som vypálil na čelo kainovo znamenie – znamenie smrti! Vyhráža sa Marko Semeš z kresťanskej strany Magnificat Slovakia

    0
    Svadobná fotka z roku 2014. Mako Semeš a Ľubomíra Semešová Cehuľová (Autor: semes.sk)

    Strana Magnificat Slovakia vznikla v roku 2012 a na jej čele stojí Anton Selecký. Komplikovaný názov si požičali z latinčiny, kde Magnificat znamená chválospev či cirkevná kantáta.

    Zúčastnili sa ostatných regionálnych volieb ako aj volieb do europarlamentu. Na eurokandidátke mali len dvoch adeptov a z nich zaujal najmä Marko Semeš, ktorý pobúril ľudskoprávne organizácie ako i aktivistov za práva sexuálnych menšín.  V relácii Z prvej ruky na Rádiu Slovensko vyhlásil: „Každý, kto presadzuje zánik muža a ženy, degradáciu a zánik detí, zánik rodiny, zánik normálnych zaužívaných a zrozumiteľných pojmov, si zaslúži nielen výsmech, ale aj nezmazateľný biľag, nezmazateľné Kainovo znamenie – znamenie smrti! Naše záujmy sú trvalé a večné a my tieto záujmy budeme obhajovať a to s v prvom rade záujmy kresťanského Slovenska so všetkým, čo k tomu patrí.“ Toto vyjadrenie sa síce do archívu RTVS nedostalo, zato ho Semeš zverejnil na stránke Aliancie za nedeľu.

    „Môžeme sa len tešiť, že takéto prejavy extrémizmu a netolerancie, ešte k tomu z úst kandidáta, ktorý sa hrdí kresťanskou morálkou, oslovili len 1,18 percenta zúčastnených voličov. Slováci tak dali najavo, čo si o takýchto politikoch naozaj myslia a dúfam, že skoro pochopia aj to, kam naozaj patria. Europarlament ani Národná rada to asi nebudú,“ vyslovila sa Romana Schlesinger, riaditeľka ľudskoprávnej organizácie Queer Leaders Forum.

    Pána Boha aj Sedembolestnu do Ústavy

    Program strany nezaostáva za vyhláseniami jej predstaviteľov. Čitateľ ich webovej stránky, ktorá viac-menej zíva prázdnotou, sa napríklad dozvie, že ich programom je „vnášanie kresťanského ducha do politiky a spoločnosti, úcta k Sedembolestnej Panne Márii ako patrónke Slovenska a k jej misii ako Matke Ježiša Krista“, a taktiež aj „civilizačno – hodnotové pôsobenie pontifikátu Jána Pavla II., rozpracovanie jeho filozofie personalizmu v politike, zvýrazňujúce jedinečnosť a dôstojnosť každého jednotlivca“.

    Politickými prostriedkami sa chcú tiež podieľať na „upevňovaní hodnôt v živote občanov, najmä duchovných, morálnych a sociálnych, založených na aplikácii kresťanských politických zásad a metód bez rozdielu národnosti, náboženského vyznania, rasy, pohlavia a kultúrnej identity.“

    Politickou snahou strany je aj zakotvenie zmienky o Trojjedinom Bohu v Ústave a Sedembolestnej Panne Márii ako oficiálnej Patrónky Slovenska. Taktiež sú proti potratom a eutanázii. Agendou je aj „legislatívne ukotvenie ochrany prirodzenej rodiny, mravnej výchovy detí a mládeže, matiek/otcov a ich neplnoletých detí, seniorov a telesne a duševne chorých.“

    Počas sviatkov a nedieľ by nechali všetky obchody zatvorené a sústredili by sa na rozvoj domáceho a drobného podnikania.

    - Reklama -