Hnus! Pedofilné praktiky imigrantov v dánskych azylových centrách. Úrady o tom dobre vedia a utečenci tvrdia, že ide len o tradičné zvyky

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Nedospelé dievčatá, ktoré sa nelegálne dostanú do Európy, končia ako všetky ostatné deti utečencov v špecializovaných azylových centrách pre deti. Tam ich však údajne cez víkendy môžu navštevovať ich oveľa starší manželia, a to nie je ani zďaleka všetko. Podľa informácií dánskeho denníka MetroExpress sa poniektorí imigranti, ktorí už žijú v Európe, snažia priviesť aj svoje neplnoleté manželky.

    Pedofilné manželstvá

    Práve tieto dievčatá potom ich manželia navštevujú v špeciálnych azylových centrách, aby si plnili svoje manželské povinnosti. To, že akýkoľvek sexuálny vzťah s neplnoletou osobou je vo všetkých európskych krajinách trestným činom, migrantov zrejme nezaujíma. Dánski konzervatívci sú však pripravení zastaviť takéto praktiky, ktoré sa podľa ich názoru stavajú nielen proti dánskym zákonom, ale aj morálke a ľudskosti.

    Podľa konzervatívcov, ktorí nesúhlasia s masovým príchodom utečencov, by mali takýmto prípadom predchádzať ľudia zodpovední za bezpečnosť v azylových centrách. „Môžeme aplikovať rovnaký zákon, ktorý hovorí o zlom zaobchádzaní s deťmi. Keď je štrnásťročné a mladšie dievča manželkou, určite ide o vopred dohodnuté manželstvo. Azylové centrum a polícia na to musia reagovať,“ uviedla Sofie Carsten Nielsenová zo strany Radikáli (De Radikale).

    O tom, čo sa deje v dánskych azylových centrách počas víkendov, keď do nich za svojimi detskými manželkami chodia aj na noc ich oveľa starší muži, dánske úrady vedia. Ministerka pre migráciu Inger Stojbergová uviedla, že chce súčasné praktiky zastaviť. Deti sú v Dánsku takzvane „pod zákonom“ do 15 rokov a manželstvá je možné uzatvárať tak ako vo väčšine krajín až od osemnástich. V azylových centrách sú však aj 14-ročné „manželky“, ktoré si svojich partnerov rozhodne nevybrali samy a boli im pridelení rodinou.

    Iný kraj, iný mrav

    Imigranti prichádzajúci do Európy otvorili v Dánsku otázku pedofílie, keďže je mužom dovolené spávať so svojimi neplnoletými partnerkami priamo v azylových centrách, ktoré by ich mali chrániť pred akýmkoľvek zneužívaním. Migrácia totiž neznamená len príchod nových ľudí, ale aj ich zvykov, ktoré sú pre nás neprijateľné.

    Väčšina Dánov jednoducho odmieta možnosť, že by mohli imigranti slobodne žiť v manželstve s dievčatami, ktoré nie sú podľa európskych ani dánskych zákonov plnoleté. Tvrdenie imigrantov, že ide o len moslimské zvyky, ktoré si prinášajú z cudziny do nového domova, v Dánsku neprejde. „Žiadne dievča sa ako dieťa samo od seba nerozhodne o tom, že sa vydá, a už vôbec nie o tom, za koho. Preto by mali byť akékoľvek detské manželstvá zakázané,“ uviedol Rasmus Kjeldahl, riaditeľ organizácie na ochranu práv detí Children’s Rights.

    - Reklama -