Hlinu a celé KDH asi trafí šľak. Biskup sa priznal: Áno, som gej a mám roky frajera

    0
    Biskup z Granthamu Nicholas Chamberlain (Autor: BBC)

    Sufragánny biskup z Granthamu tvrdí, že o svojom niekoľkoročnom vzťahu nerobil žiadne tajnosti, avšak ani o ňom verejne nehovoril. Túto informáciu sa údajne rozhodol zverejniť až po tom, čo mu istý nedeľník pohrozil, že o jeho sexuálnej orientácii napíše.

     “Ľudia vedia, že som gay, ale nie je to prvá vec, ktorú by som komukoľvek hovoril. Sexualita je súčasťou toho, kto som, no v prvom rade sa chcem sústreďovať na svoju duchovnú službu,” povedal Guardianu.

    Chamberlaina vysvätili vlani v novembri, pričom všetci zodpovední vrátane arcibiskupa z Canterbury Justina Welbyho údajne vedeli o jeho situácii. Do úradu sufragánneho biskupa ho vymenoval diecézny biskup z Lincolnu Christopher Lawson a Welby jeho vymenovanie schválil.

    “Som a bol som si plne vedomý toho, že biskup Nick žije v dlhodobom oddanom vzťahu. Za biskupa z Granthamu bol vymenovaný na základe jeho schopností a povolania slúžiť cirkvi v lincolnskej diecéze. Žije v rámci smerníc záväzných pre biskupov a jeho sexualita je vo vzťahu k jeho úradu úplne irelevantná,” napísal vo vyhlásení arcibiskup z Canterbury.

    - Reklama -