Hlina si získal podporu sulíkovcov a matovičovcov pre svojho kandidáta

    0
    Kandidát na predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský (Autor: facebook: Milan Majerský)

    Dohodli sme sa preto, aby sme ukázali Slovensku, ale aj Prešovskému kraju, že slušné a demokratické strany sa vedia dohodnúť. Aby náš kraj získal reštart a novú dynamiku, aby sa v ňom oplatilo žiť,“ uviedol Zajac. Podpisom koaličnej zmluvy sa všetky strany zaviazali aj na spoločnej kampani. 

    Majerský deklaroval, že jeho programom nie je zameraný útočne na súčasného predsedu PSK ani na ostatných protikandidátov. Svojím programom chce predstaviť voličom slušnú alternatívu a vízie, akým smerom by sa mal Prešovský kraj uberať.

    Dôležitým bodom môjho programu bude, aby múdre hlavy a pracovité ruky neodchádzali za prácou niekde na západ krajiny, ale aby ostali so svojimi talentami, ktoré majú, tu – doma, na východe Slovenska, pri svojich rodinách, pri svojich deťoch. Najhoršie, čo môže byť, keď deti vyrastajú bez otca a ženy prežívajú dni bez svojich manželov. Toto je prioritou,“ uviedol Majerský. Vo svojom programe má tiež riešenie rómskej problematiky, kde vidí ako dôležité spoločné kroky samosprávy a štátnej správy. „Štát musí počúvať názory starostov, primátorov aj županov, ak chce riešiť túto otázku. V Levoči máme skúsenosť s prácou 50 Rómov na protipovodňových prácach, povedal. Vo svojom volebnom tíme bude mať aj rómskeho zástupcu.

    K ďalším prioritám patrí výstavba infraštruktúr. Cesty považuje za nevyhnutný prvok pri získavaní investorov a spájaní ľudí. Do Levoče prišiel investor, ktorý stavia fabriku a zamestná v nej 120 ľudí. Majerský sa kriticky vyjadril k vládnej politike, ktorá poskytuje finančné stimuly na vytvorenie nových pracovných miest na západe krajiny a potom nezmyselne ponúka príspevky na dochádzanie za prácou a výstavbu ubytovní. Namiesto toho, aby podporila investorov v regiónoch s vysokou nezamestnanosťou. 

    Majerský ďalej uviedol, že ich kandidáti na poslancov tvoria tím slušných a múdrych ľudí. Ak by uspel vo voľbách, rád by sa o nich oprel v zastupiteľstve. Vo volebnej kampani budú mať spoločný vizuál, spoločné materiály. Jeho osobná kampaň bude financovaná z prostriedkov KDH vo výške 70.000 eur. Na zvyšok sa vyskladajú kandidáti na poslancov. Dohromady by finančné náklady na celú kampaň nemali presiahnuť výšku 100 000 eur. 

    Podpredseda SaS Ľubomír Galko označil spoločného kandidáta Majerského za človeka, ktorý má plán a jasnú víziu a vie, čo chce dosiahnuť. Nie je len nepopísaný list, za neho nehovoria len reči, ale činy. Je to človek – športovec, ktorý má zmysel pre fair-play tak v športe, ako aj v komunálnej a regionálnej politike, preto ho radi podporíme,“ uviedol Galko. V Majerskom vidí pozitívnu zmenu. Informoval, že podobné krajské koaličné zmluvy už podpísali v Bratislavskom, Banskobystrickom a Žilinskom kraji. Je len otázkou nasledujúcich týždňov, kedy ich uzavrú aj vo zvyšných štyroch krajoch.

    Jozef Lukáč (OĽaNO) poukázal na to, že v PSK za 15 rokov nedošlo k zmene na poste jeho predsedu. Kraj potrebuje nový impulz, ktorý ho posunie ďalej. Ten vidí v spoločnom kandidátovi Majerskom.

    V Prešovskom kraji zatiaľ ohlásili kandidatúru na post predsedu PSK podnikateľ František Oľha (Šanca), súčasný predseda PSK Peter Chudík (Smer-SD), primátor Levoče Milan Majerský (KDH), druhý viceprimátor mesta Poprad Pavol Gašper (nezávislý), podnikateľ Andrej Gmitter (nezávislý), advokát Ján Garaj (nezávislý) a SNS nominovala primátora mesta Svit Miroslava Škvareka 

    PSK mal doteraz jediného predsedu VÚC od vzniku krajských samospráv, ktorým je Peter Chudík.

    - Reklama -