Hlina sebavedomo: Bez KDH nik ďalšiu vládu nevyskladá. Sme ochotní spolupracovať aj s SNS, prekvapuje

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)

    Súčasnú politickú situáciu vyriešia predčasné voľby, myslí si. Hlina si je vedomý, že strana nevie s aktuálnym statusom lídrovať, no deklaruje jej pripravenosť.

    “Nie je pravda, že jedinou možnosťou je buď súčasná vláda, kde sú aj zlodeji, alebo fašisti, ktorí by sa dostali k moci po jej páde. Takáto atmosféra sa tu nesmie robiť,” zdôraznil.

    KDH by šlo do vlády aj s koaličnou SNS. “S niekým robiť musíme…, nepredvídateľnosť jej šéfa Andreja Danka môže tlmiť štruktúra strany, ktorá je vybudovaná,” vysvetlil. KDH odmieta vládnuť so Smerom-SD či ĽSNS, problém má aj so Sme rodina.

    Verejnosť je dnes svedkami veľkej krízy a destabilizácie krajiny, hoci súčasní predstavitelia koaličných strán sa tak netvária, poukázal šéf KDH.

    “Súčasnú vládu nedržia pokope ideové hodnoty, ale rozdeľovanie eurofondov,” doplnil Hlinu podpredseda KDH Pavol Zajac. “Dokedy sa máme pozerať, že vláda sa raz zíde, raz nie? Pre Slovensko by bolo lepšie, keby sa nanovo rozhodlo o podpore strán v predčasných voľbách,” vyzval.

    So Zajacom súhlasí aj europoslanec Ivan Štefanec (KDH). Považuje za škandál, že Slovensko patrí medzi krajiny s najväčšou chybovosťou pri čerpaní eurofondov. Za veľké mínus súčasnej vlády považuje aj jej neschopnosť obhájiť národné záujmy.

    “Zastiera to za záujem na účasti Slovenska v jadre EÚ za každú cenu,” povedal Štefanec s tým, že za to je aj KDH, no treba presadzovať aj suverenitu v oblasti daní, rodinnej politiky a penzijných záležitostí.

    - Reklama -