Hlina o kandidatúre Jakubca: Žiadna normálna strana by niektoré “osobnosti” nenominovala. Z nezávislých kanditátov nerobme božstvo

    0
    Martin Jakubec (Autor: Archív M. J.)

    Známy slovenský hudobník a podnikateľ, ktorý sa už viackrát snažil preraziť v politike, svoje neúspechy hodil za hlavu a rozhodol sa ísť do jesenných komunálnych volieb. „Na základe rozhovorov s odbornou a laickou verejnosťou som prijal výzvu občanov kandidovať na primátora hlavného mesta Bratislava. Svoje manažérske schopnosti, ako aj schopnosť integrovať a spolupracovať s akčou víziou rozvoja predstavím verejnosti na tlačovej konferencii onedlho,“ píše Jakubec v statuse na sociálnej sieti. Jakubec vstúpi do boja o kreslo primátora ako občiansky kandidát. 

    Hlina: Ako nezávislý kandidát môže kandidovať každý

    Ku kandidatúre Martina Jakubca v jesenných komunálnych voľbách sa vyjadril líder kresťanských demokratov Alojz Hlina. Na svojom profile na sociálnej sieti Facebook zverejnil status, v ktorom píše, že „čaro“ nezávislosti je v tom, že kandidovať ako nezávislý kandidát môže každý. „Žiadna ako tak normálna strana by niektoré ´osobnosti´ do volebného zápasu určite nenominovala.

    Aby nedošlo k omylu, myslím si, že nezávislí kandidáti v komunálnych voľbách majú svoje miesto, ale nemôžeme z toho urobiť ´božstvo´, ako sa o to niekto nešťastne pokúšal,“ konštatuje vo svojom statuse.

    Líder KDH sa vyjadril aj ku kandidátke Caroline Liškovej, ktorú strana v komunálnych voľbách podporuje. Podľa neho sa Lišková stáva Johankou z Arcu. „Jediná v Bratislave drží vlajku tak silno atakovaného systému parlamentnej demokracie a kandiduje ako nominantka politickej strany. Aj o tom bude zápas v Bratislave,“ uzatvára Hlina.

    - Reklama -