Hlina by ako mladý pokojne griloval hamburgery, keby sa u nás v tom čase nejaké robili. Predseda KDH reaguje na reklamu siete rýchleho občerstvenia

    0
    Líder KDH Alojz Hlina (Autor: TASR)
    Hlina na svojom facebookovom profile zdieľa dve fotografie, na ktorých je reklama na sieť rýchleho občerstvenia. Nápis na reklamnej ploche veľkými písmenami hlása: „Hľadáme politikov.“ Už oveľa menším písmom je úplne dole dôvetok, že sa človek síce môže „stať čímkoľvek na svete, ale každá cesta sa niekde začína“. Tejto vety sa chytil predseda KDH a priznal, že sa mu reklama páči. 
     
    „Ja som začal brigádovať už ako 14-ročný na bratov občiansky. Moja kariéra išla približne takto: Moje prvé prázdniny, cez ktoré som brigádoval, boli romantické, ,v kanáli'. Brigádoval som na OSC /okresná správa ciest/ a čistil som kanále popri cestách,“ spomína Hlina. 
     
    Opisuje aj svoje prvé kroky v zamestnaní, do ktorého nastúpil, pretože sa nedostal na vysokú školu. Hlinovou prvou profesiou bol vykupovač dobytka. Svoju pracovnú pozíciu komentuje s nostalgickým humorom. „Vtedy sa hovorilo, že najdôležitejší na Orave je okresný tajomník komunistickej strany, ale druhý najdôležitejší na Orave je vykupovač dobytka,“ píše. 
     
    Spomienky na vysokoškolské časy sú tiež samozrejmosťou a Hlina píše aj o svojich podnikateľských rokoch 1992 až 2012 a pripomína, že až po dvoch dekádach v podnikaní sa z neho stal politik, ktorým je dodnes. 
     
    „V mojich časoch McDonald´s ešte nebol, no ak by bol, bolo by dosť možné, že by som tam tiež robil. Za robotu sa netreba hanbiť. Hanbiť sa treba za lenivosť a zle odrobenú robotu. Nič nie je horšie ako lenivý chlap,“ myslí si Hlina. Uspieť sa podľa neho dá aj v Kambodži, len treba chcieť a niečo pre to urobiť.
     
    „Mimochodom, myslím, že to bol práve majiteľ McDonaldu R. Croc, ktorý povedal, že základným predpokladom úspechu je vytrvalosť. Áno, a tá nám niekedy chýba. Nech sa ju mladí naučia, trebárs aj v McDonalde,“ uzatvára svoj status predseda kresťanských demokratov.
     
     
    - Reklama -