Hlavný konkurent Donalda Trumpa má veľký problém. Vo svojom životopise klamal a dosť okato

    0
    Republikánsky prezidentský kandidát Ben Carson (Autor: SITA)

    Bývalý neurochirurg Carson tvrdil počas celej svojej predvolebnej kampane, že dostal ponuku na štúdium na West Pointe spojenú so ziskom štipendia. Malo sa tak stať po večeri s hrdinom vojny vo Vietname a náčelníkom generálneho štábu armády USA generálom Williamom Westmorelandom v roku 1969.

    Hovorkyňa West Pointu Theresa Brinkerhoffová dnes však uviedla, že o Carsonovi nemajú v archíve jediný záznam. Generál Westmoreland sa vraj navyše v okamihu, o ktorom Carson hovorí, v Detroite nenachádzal.

    Podľa vedúceho Carsonovej kampane Barryho Bennetta prezidentský kandidát o štúdiu na elitnej akadémii uvažoval, nakoniec však o prijatie nepožiadal.

    Na odhalenie bleskovo zareagoval Donald Trump

    Na odhalenie vymysleného faktu na sociálnej sieti Twitter rýchlo zareagoval Carsonov súper Donald Trump a príbeh o prijatí na West Point označil za „jedno z mnohých klamstiev Bena Carsona“.

    Trump a Carson v poslednom prieskume verejnej mienky medzi republikánskymi voličmi vedú. Trump sa teší podpore 24 a Carson 23 percent. Ostatní kandidáti za nimi značne zaostávajú. Tretí je so 14-percentnou podporou floridský senátor Marco Rubio, na štvrtom mieste je s iba štyrmi percentami bývalý guvernér Floridy Jeb Bush. Zvyšní uchádzači majú okolo dvoch percent.

    Okrem kauzy okolo údajného prijatia na elitnej akadémii sa Carson aktuálne ocitol v hľadáčiku médií tiež pre opätovné tvrdenie, že egyptské pyramídy nenechali podľa neho postaviť faraóni ako svoje hrobky. Osobne vraj verí, že sa ide o sýpky, ktoré dal vybudovať biblický patriarcha Jozef. Tvrdením si vyslúžil kritiku historikov aj posmech verejnosti na sociálnych sieťach.

    Carson často hovorí o svojej viere a na čelo prieskumov ho podľa agentúry AP vyniesla predovšetkým obľuba u konzervatívnych kresťanov. Bývalý neurochirurg už v minulosti odmietol napríklad evolučnú teóriu.

    - Reklama -