Hlad, chudoba, zúfalstvo a beznádej vytvárajú podklad pre vznik terorizmu. Lakomstvo menšiny spôsobilo, že sa svet ocitol v nebezpečenstve. Toto si myslí o terorizme bývalá obyčajná poslankyňa

    0
    Mária Ritomská (Autor: Reprofoto, Facebook)

    Poslankyňa Mária Ritomská odpovedala na svojom profile zaregistrovanom na PL.sk nášmu čitateľovi, ktorého zaujímalo, prečo dochádza ku teroristickým útokom v Európe a či sa dá proti tomu niečo robiť.

    Podľa poslankyne sa terorizmu najlepšie darí uprostred hladu, chudoby, zúfalstva a beznádeje, a to nielen na Strednom Východe, ale po celom svete. Ekonomická nerovnosť medzi rozvinutými a rozvojovými krajinami vytvára medzi ľuďmi priepastné rozdiely a environmentálnu hrozbu pre celú planétu, kriminalitu a sociálne nepokoje. „Lakomstvo menšiny spôsobilo, že celá planéta sa ocitla v nebezpečenstve,“ vyjadrila sa.  

    Ľudstvo je podľa nej jedna veľká rodina a potraviny, ekonomické zdroje zeme, energie by mali patriť všetkým. „Tieto zdroje patria všetkým rovnako, nielen niekoľkým jednotlivcom, ktorí majú peniaze kúpiť si tieto zdroje, resp. tým národom, ktoré ovládajú svetovú ekonomiku,“ doplnila.

    „Aby dnešné a budúce generácie mohli prežiť, musíme sa dovolávať spravodlivého rozdelenia svetových zdrojov, aby všetci dostávali základné životné potreby: stravu, prístrešok, zdravotnícku starostlivosť a vzdelanie, ako základne práva pre každého rovnako, pre dôstojný život všetkých. Musíme hľadať príčinu alebo príčiny terorizmu. Ak sme k sebe úprimní, zbadáme niekoľko dôvodov, hlavným z nich je obrovská nespravodlivosť, pociťovaná miliónmi ľudí v rozvojových krajinách,“ uzavrela poslankyňa.

    - Reklama -