Hizballáh sľúbil odvetu za izraelský útok dronmi

    0
    Ilustračná snímka. (Autor: TASR)

    Je to o “stanovení pravidiel boja a… o logike ochrany krajiny”, uviedol Nasralláh v televíznom prejave. Podľa agentúry AFP zdôraznil, že Izrael “musí za útok zaplatiť”.

    Libanonská televízna stanica al-Manár spriaznená so šiitským militantným hnutím Hizballáh v piatok uviedla, že dva drony použité pri údajnom útoku v Bejrúte boli riadené z izraelských vojenských lodí plaviacich sa pri libanonskom pobreží.

    Správa al-Manáru prišla päť dní po tom, ako sa údajný izraelský dron zrútil v južnej časti Bejrútu, ktorý je baštou hnutia Hizballáh, zatiaľ čo ďalší vybuchol a zrútil sa v blízkosti prvého.

    Trosky oboch dronov odovzdal Hizballáh libanonskej armáde po tom, čo ich preskúmali jeho experti, ktorí dospeli k záveru, že jedno z bezpilotných lietadiel bolo naložené trhavinami a bolo určené na uskutočňovanie útokov. Druhý dron mal byť prieskumný.

    Izrael sa neprihlásil k zodpovednosti za útok.

    zraelské médiá začiatkom týždňa informovali, že cieľom útoku dronov bola továreň, v ktorej sa nachádza “planetárny mixér” – veľké priemyselné zariadenie používané pri výrobe tuhých pohonných látok pre raketové motory.

     

    - Reklama -