Hillary Clintonová je nebezpečenstvom pre svet. Ako prezidentka by som uznala ruský Krym. Takto udrela Le Penová

    0
    Marine Le Penová (Autor: SITA)

    Marine Le Penová má šancu uspieť v roku 2017 v prezidentských voľbách vo Francúzsku. Prieskumy ukazujú, že šéfka radikálneho Národného frontu má šancu postúpiť do druhého kola prezidentského súboja. Ak by ho dokonca vyhrala, nevylučuje, že by sa zasadzovala o uznanie ukrajinského polostrova Krym za ruské územie. „Francúzsko by mohlo uznať Krym (ako neoddeliteľnú súčasť Ruska)!” Povedala Le Penová podľa agentúry AFP.

    Jej víťazstvo v druhom kole však nie je príliš pravdepodobné, lebo väčšina voličov sa postaví za umierneného kandidáta, aj keď u toho možno budú škrípať zubami. K podobnej situácii došlo v roku 2002, keď do druhého kola prezidentských volieb postúpil jej otec Jean-Marie Le Pen, ktorého potom drvivo porazil Jacques Chirac. Toho síce časť Francúzov nijako zvlášť neuznávala ako vhodného prezidenta, ale stále bol pre nich prijateľnejší než Le Pen.

    Marine Le Penová označila západné protiruské sankcie za stupídne a vyzývala na ich zrušenie. Kritická bola aj k predvolebnej situácii v USA. Jedným z favoritov na prezidenta, resp. prezidentku je demokratka Hillary Clintonová. „Myslím si, že ak bude zvolená, bude pokračovať v tejto deštruktívnej politike, v konfliktoch, v uzavretí Európy, v zaslepenom euroatlantizme, takže si myslím, že je nebezpečenstvom pre pokoj sveta,” povedala Le Penová.

    - Reklama -