Herca si pomýlili s teroristom. Nechcel si dať dole turban, tak ho nepustili do lietadla

    0
    Herec a dizajnér Waris Ahluwalia (Autor: SITA)
    Herec a dizajnér Waris Ahluwalia je indický Američan, ktorý sa dostal do problémov len preto, že na sebe mal pri nastupovaní do lietadla turban. Zastavili ho rovno pri letiskovej kontrole potom, keď si na verejnosti odmietol dať dole pokrývku hlavy tradičnú pre indických sikhov. Pre toto nedorozumeniue s úradmi zmeškal Ahluwalia let z Mexiko City do New Yorku. 
     
    Letecká spoločnosť Aeromexico, ktorá neumožnila hercovi vstúpiť na palubu lietadla, uviedla, že nepochybila a jej zamestnanci iba postupovali podľa bezpečnostných protokolov. Za akékoľvek nepríjemnosti sa mexické aerolínie napriek tomu ospravedlnili.
     
    Zadržaný herec, ktorý odmietol po incidente opustiť letisko, bol na rozhodnutie leteckej spoločnosti nevpustiť ho na palubu letu do New Yorku taký nahnevaný, že na sociálnej sieti Instagram uverejnil fotografiu svojho palubného lístka s označením „SSSS“. Anglická skratka slov Secondary Security Screening Selection znamená, že ho vybrali na podrobnejšiu bezpečnostnú previerku. Ľudí pritom na tieto kontroly vyberajú náhodne. 
     
    Waris Ahluwalia, ktorý hral vo filme Grand Hotel Budapešť, pre denník Independent uviedol, že pre neho „brada a turban predstavujú oddanosť rovnosti a spravodlivosti“. Letecká spoločnosť Aeromexico mu po incidente ponúkla ďalší let s tým, že od neho nebudú požadovať, aby si dal dole turban pri bezpečnostnej previerke, ale 41-ročný herec to odmietol.
     
     
     
    - Reklama -