Herca si mýlia s teroristom. Vždy, keď si začínam o sebe namýšľať, stačí zamieriť do Ameriky, odkazuje

    0
    Bollywoodska herecká hviezda Shah Rukh Khan so svojím voskovým dvojníkom (Autor: TASR)

    Testujú jeho trpezlivosť. Vo svojej domovine je hereckou ikonou, ktorú zbožňujú desiatky miliónov fanúšikov. Len na Facebooku sa môže pochváliť fanúšikovskou základňou presahujúcou hranicu neuveriteľných 20 miliónov osôb!

    To, čo je Leonardo di Caprio pre Hollywood, to znamená Shah Rukh Khan pre indický Bollywood. Skrátka herecká hviezda najvyššej akosti. Na Khanovu smolu, v Spojených štátoch asi jeho filmy až tak často americkí federálni úradníci nesledujú.

    Inak by Khan asi len ťažko musel podstupovať nepríjemnú procedúru, z ktorej sa už pomaly v jeho prípade stáva rutina.

    Obľúbenec domácich strážcov hraníc

    Khana totiž takmer so železnou pravidelnosťou hneď po prílete na americkú pôdu zadržia imigrační úradníci (tzv. immigration officials).

    Či Khanov výzor vzbudzuje v miestnych úradníkoch zbytočné podozrenie, nevedno. V každom prípade, aj bežného človeka by asi pravidelné „skenovanie“ poriadne otrávilo, nehovoriac o hereckej hviezde.

    A hoci bol spočiatku indický herec mrzutý, postupne sa mu nálada zlepšila až natoľko, že si z celej situácie robil žarty.

    „Pozitívna vec na celom tom čakaní bolo aspoň to, že sa mi podarilo pochytať pár pekných pokémonov,“ napísal Khan cez mikroblogovaciu sieť Twitter.

    Ako informuje  britská BBC, herec bol zadržaný v roku 2009 na letisku v Newarku, pričom bol po dvoch hodinách prepustený. Do celej veci sa však musela vložiť indická ambasáda.

    O tri roky neskôr zažil 50-ročný rodák z Naí Dillí podobne nepríjemnú skúsenosť aj po pristátí na letisku White Plains neďaleko New Yorku.

    „Vždy, keď už si začínam o sebe namýšľať, stačí zamieriť do Ameriky. Chlapci z imigračného vám okamžite zrazia hrebienok,“ povedal Khan napoly žartom, napoly vážne študentom z Yalovej univerzity.

    Zobral to s nadhľadom

    Po ďalšom priveľmi horlivom úsilí amerických ochrancov hraníc „pribehli“ s ospravedlnením viacerí diplomati.

    Na Twitteri písal Khanovi napr. americký veľvyslanec v Indii Rich Verma, prípadne Nisha Biswalová z ministerstva vnútra, ktorá je zodpovedná za otázky týkajúce sa stredo- a juhoázijského regiónu.

    Biswalová však nezabudla doplniť, že podobne prísne procedúry musia rovnako absolvovať dokonca aj americkí diplomati. 

    Samotný Khan sa poďakoval za ospravedlnenia a celú situáciu vzal triezvo bez toho, že by chcel zbytočne celú záležitosť nafukovať.

    „Bez problémov, pane. Rešpektujem protokol a už je to za mnou. Akurát to je trošku nepohodlné. Vďaka za Váš záujem,“ uviedol Khan na Twitteri v odpovedi veľvyslancovi Vermovi.

    - Reklama -