Hasí Danko prešľapy? Predčasné voľby vraj nechce a povedal, kedy bude premiérom

    0
    Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany (Autor: SITA)

    Podľa Danka stretnutie navrhol Sulík, ten hovorí, že to bolo primárne z Dankovej iniciatívy. “Po tom, ako Richard Sulík navrhol spoločné stretnutie som informoval svojich koaličných partnerov, že sa s ním stretnem, rovnako, ako som ich informoval o výsledku stretnutia,” doplnil dnes Danko.

    Podľa Danka jeho slová potvrdil aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Šéfa parlamentu ale mrzí postoj predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD). “Povedal, že mám vysvetľovať dôvody stretnutia, pričom o ňom tiež vedel,” uviedol Danko s tým, že SNS nemá záujem na predčasných voľbách.

    “A verejne vyhlasujem, že sa nebudem uchádzať o post premiéra, kým nevyhrám voľby. Svoju funkciu predsedu vykonávam s pokorou a snažím sa, aby som svojou prácou pomohol ľudom. Verejne vyhlasujem, že kým SNS nevyhrá voľby o funkciu premiéra sa uchádzať nebudem,” vyhlásil Danko.

    SNS podľa neho bola, je a bude koaličným partnerom, ktorý pristupuje k plneniu všetkých svojich úloh zodpovedne. Danko trvá na tom, že nič čo by mohlo oslabiť vládnu koalíciu, SNS neurobila a nemieni urobiť. “Chceme a aj urobíme všetko pre to, aby spolupráca troch strán, SNS, Mosta-Híd a Smeru-SD vydržala do roku 2020, aby bola vláda SR stabilná,” zdôraznil Danko, podľa ktorého na Slovensku neexistuje iná alternatíva, keďže opozičné stany “neprejavujú záujem o konštruktívny prístup k politike”. 

    - Reklama -