Haitová klamala o Threeme, tvrdí komisia. Jankovskej sestra to odmieta

    0
    Ilustračné foto (Autor: TASR)

    Nevidím nič neobvyklé na tom, že si z mobilu vymažem neaktuálne kontakty

    Haitová pripomenula, že pred komisiou povedala, že mala zhruba ročný mobil. “Bolo by nelogické, aby som popierala ročné bežné používanie mobilného telefónu vrátane priebežného vymazávania reklamných SMS správ a neaktuálneho obsahu, a to aj s prihliadnutím na vykonávané znalecké dokazovanie obsahu mobilného telefónu,” skonštatovala.

    Sudkyňa podľa vlastných slov nevidí nič neobvyklé na tom, že si z mobilu vymazávala neaktuálne kontakty a správy, a iné veci zo “všetkých možných aplikácií”. Ide podľa nej o nedorozumenie, respektíve zlé pochopenie položenej otázky z jej strany.

    Haitová podľa Berthotyovej klamala

    Predsedníčka osobitnej komisie Súdnej rady Elena Berthotyová na pondelkovom (16. 12.) zasadnutí Súdnej rady uviedla, že Haitová klamala o tom, že si z mobilnej aplikácie Threema nevymazala žiadne kontakty ani konverzácie. Berthotyová sa odvolala na informácie, ktoré jej poskytla Národná kriminálna agentúra (NAKA). V Haitovej mobile sa podľa posudku nachádzala aplikácia Threema, v rámci ktorej bolo uložených 134 kontaktov, z toho 17 bolo zmazaných, a 20 konverzácií, z toho 17 bolo zmazaných.

    Na základe tejto skutočnosti odporučili komisia aj členovia rady predsedníčke Súdnej rady Lenke Praženkovej iniciovať disciplinárne stíhanie voči Haitovej. Praženková uviedla, že sa podrobne oboznámi so správou komisie, zisťovať chce práve okolnosti toho, kedy došlo k vymazaniu údajov v Haitovej mobile.

     

    - Reklama -