Grécko sa nazlostilo. A vymyslelo, ako sa pomstí za utečencov

    0
    Grécka vlajka (Autor: SITA)

    „Varovanie sa týka všetkých štátov, ktoré zaujímajú veľmi protigrécky postoj a správajú sa nanajvýš rasisticky voči migrantom,“ uviedol pre tlačovú agentúru AMNA grécky minister pre migráciu Yiannis Mouzalas.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU

    Ide tak napríklad o Macedónsko, ktoré sa snaží dostať do Únie a v pondelok uzavrelo svoje hranice. Otvorilo ich až o deň neskôr, a to pre utečencov zo Sýrie a Iraku. Ohrozené sú potom aj krajiny V4, ktoré chcú uzavrieť balkánsku trasu, či Srbsko.

    V stredu sa vo Viedni uskutoční schôdzka krajín bez Grécka, na ktorej sa má celá situácia balkánskej trasy riešiť. Gréci však schôdzku vnímajú ako jednostrannú, o nás bez nás. Na stretnutí totiž budú prijaté opatrenia, ktoré sa krajiny týkajú.

    Podľa servera Britské listy, ktorý sa odvoláva na The Guardian, sú grécke obavy z apokalypsy v prípade, že im Európa nepomôže, opodstatnené. Afganskí utečenci, po náhlom rozhodnutí Macedónska uzavrieť pre nich svoje hranice, sa teraz totiž zhromažďujú v Aténach. V krajine tak zostalo viac ako 11-tisíc migrantov, o ktorých sa starajú mimovládne organizácie. Gréci sa obávajú, ako celá situácia skončí. „Ak to bude pokračovať a počty sa budú zvyšovať, je to bomba, ktorá exploduje,“ uvádza napríklad Afrodita Kotzai, ktorá v Grécku žije.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU

    - Reklama -