Gorbačov naštval Ukrajincov. Keby som bol v Putinovovej situácii, urobím to isté, priznal

    0
    Michail Sergejevič Gorbačov, bývalý sovietsky komunistický politik (Autor: SITA)

    Dôvodom je podľa Hitľanskej Gorbačovova “verejná podpora vojenskej anexie Krymu”, informovala agentúra Ukrinform. Gorbačov v rozhovore pre britský nedeľník The Sunday Times podporil krok ruského prezidenta Vladimira Putina anektovať Krym. Zdôraznil, že ak by bol v podobnej situácii ako Putin, konal by rovnako.
    “Vždy som za slobodnú vôľu ľudu a väčšina na Kryme sa chcela opäť zjednotiť s Ruskom,” povedal Gorbačov. Zároveň obvinil Spojené štáty, že si “škodoradostne mädlia ruky” nad zánikom Sovietskeho zväzu.

    Ukrajinské ministerstvo kultúry pred časom zverejnilo aj čierny zoznam ruských i zahraničných hercov, režisérov, spevákov a iných kultúrnych osobností, ktorých prítomnosť v krajine je nežiaduca, pretože “ohrozujú národnú bezpečnosť”. Na danom zozname sa nachádzajú francúzsky herec Gérard Depardieu, jeho americký kolega Steven Seagal, profesionálny boxer z USA Roy Jones Jr., ktorý má ruské občianstvo, frontman americkej rockovej skupiny Limp Bizkit Fred Durst, ruský oscarový režisér Nikita Michalkov či niekoľko spevákov z Ruskej federácie.

    - Reklama -