George Soros vypustil hrozivé slová proti Trumpovi. Ide o utečencov

    0
    George Soros (Autor: TASR)

    Soros v komentári uverejnenom na serveri denníka New York Times pripomenul, že je sám utečencom. Narodil sa v Maďarsku v roku 1930. Túto krajinu čakala temná vojnová a komunistická budúcnosť a budúci miliardár pred ňou utiekol do USA. Ako migrant vie, že nový Trumpov zákaz namierený proti migrantom je zlý.

    „Na základe mojich skúseností a prostých faktov môžem povedať, že prístup prezidenta Trumpa k prisťahovalcom je jednoducho zlý – a nové kolo súdnych rozhodnutí, ktoré blokujú Trumpov nový zákaz pre občanov zo šiestich krajín s moslimskou väčšinou obyvateľov, naznačuje, že so mnou mnohí federálni sudcovia súhlasia,” píše Soros.

    „Nepomôže to, aby bola Amerika bezpečnejšia, len to vybičuje odpor proti prisťahovalcom, ktorý sa už prejavil alarmujúcim nárastom incidentov neznášanlivosti po celej krajine. … V mene ochrany občanov, ktorým hrozí relatívne malé nebezpečenstvo, všetci prisťahovalci získavajú nálepku zločincov,” pokračoval nahnevane Soros.

    Štúdie podľa Sorosa dokazujú, že rodení Američania páchajú trestné činy v ešte väčšej miere než prisťahovalci. Takže Trump nehovorí pravdu, keď tvrdí, že prisťahovalci spáchajú viac zločinov ako rodení Američania. Prezidentove lži však spôsobili už spomínaný nárast nenávisti voči prisťahovalcom. Žiadna komunita nie je v USA dnes v bezpečí.

    Z celej krajiny prichádzajú správy o šikanovaní moslimských detí, o prenasledovaní detí z Latinskej Ameriky na uliciach a tak podobne. Pribúda útokov na černochov, gejov a sú znesvätené židovské cintoríny. „V roku zvolenia Donalda Trumpa prezidentom si ideme stále viac po krku,” zhrnul situáciu miliardár.

    Soros je pripravený obetiam tohto prenasledovania pomôcť, lebo v mladosti bol sám prenasledovaný a vie, ako zle sa pritom človek cíti.

    Celý komentár nájdete TU.

    - Reklama -