George Soros. Týždenník sa zameral na „slniečkara, ktorý môže za všetko“

    0

    Soros je v pozornosti konšpirátorov už dlhé roky. „Existuje mnoho rôznorodo šialených konšpiračných teórií, ktoré nám prinášajú ,pravdu‘ o tom, kto vlastne reálne ovláda aktuálne svetové dianie,“ konštatuje časopis s tým, že Sorosovo meno v nich rezonuje čoraz častejšie.

    Soros je americký Maďar židovského pôvodu. Prostredníctvom charitatívnych organizácií pomáha utečencom. Okrem iného podporil aj neúspešnú kandidátku na americký prezidentský post Hillary Clintonovú a veľmi radikálne odmieta súčasnú hlavu štátu Donalda Trumpa. Podľa jeho slov je to potenciálny diktátor. „Ktorý totálne zlyhá,“ dodáva Soros s tým, že Trump je podvodník, ktorý sa pripravuje na obchodnú vojnu. Tá vraj bude mať boľavé následky v celom svete.

    Predpovedá aj finančnú krízu v Anglicku. „Bude to veľmi čierne obdobie, čo najlepšie uvidíme na britskej libre,“ hovorí Soros v súvislosti s brexitom. Je tiež obhajcom Európskej únie. Mnohí ho nenávidia, ako napríklad maďarský premiér Viktor Orbán, ktorý sa ho snaží vyhnať z krajiny. Tvrdí totiž, že miliardár je jedným zo strojcov migračnej krízy.

    Soros preniká aj do susednej Českej republiky, kde pôsobí jeho filantropická sieť pod názvom Open Society Foundations. Podporuje českú organizáciu Člověk v tísni, pred revolúciou posielal peniaze Charte 77.

    „Ak existuje muž, ktorý by mohol byť vzorom židovsko-plutokratického boľševického sionistického svetového sprisahanca, som to ja,“ tvrdí o sebe Soros.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -