Gašpar o Kiskovi: Vyvíja tlak na políciu, lebo vyšetruje jeho firmu a predvolebnú kampaň

    0
    Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar (Autor: TASR)
    Práve zo strany prezidenta Kisku znie podľa Gašpara od začiatku vyšetrovania vraždy novinára kritika na adresu vedenia polície. Policajný prezident tvrdí, že hlava štátu spochybňuje dôveru v políciu. „Vidím v tom konflikt záujmov a snahu vytvoriť na policajtov, hlavne na vyšetrovateľov tohto prípadu, tlak,“ vraví Gašpar v rozhovore pre MF Dnes.
     
    Gašpar v rozhovore presne pomenoval, čo je podľa neho za tlakom zo strany prezidenta Andreja Kisku. „Myslím, že za tým je to, že polícia vyšetruje firmu pána prezidenta a jeho predvolebnú kampaň. Vidím v tom konflikt záujmov,“ tvrdí policajný prezident. 
     
    Politici podľa Gašpara opakujú, že polícia nemá dôveru občanov, čím vraj vytvárajú tlak na vyšetrovateľov. 
     
    „Tu sa proste niekoľko týždňov vytvára obraz nefunkčnej polície a neodborného vedenia. Vyšetrovanie vraždy ale beží štandardne a nikto doňho nezasahuje. Aj ja ako policajný prezident som sa stiahol, aby som nemohol byť obvinený, že niečo ovplyvňujem či chcem ovplyvňovať, a že ma niekto vtiahne do hry, že marím vyšetrovanie. Tlak na moje odvolanie je politická požiadavka,“ myslí si Gašpar. 
     
    Policajný prezident tvrdí, že nejde len vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. „Dlhodobo tu máme niekoľko nevyriešených prípadov,“ dodáva Gašpar v rozhovore s tým, že prípad vyšetrujú tí najschopnejší ľudia, akých slovenská polícia má. 
     
    Celý rozhovor nájdete TU
     
    - Reklama -