Galkovci musia odísť, tvrdí šéf DS. VIDEO: Odídenkyňa Kiššová si vybrala stranu

    0
    Na snímke v popredí predseda Demokratickej strany Michal Kravčík a v pozadí poslanec NR SR Ľubomír Galko (Autor: TASR)

    Na odchode trvám

    “Budeme sedieť na predsedníctve ešte dnes,” uviedol Kravčík. To, či nezaradených poslancov okolo Galka vylúčia z kandidátky, je podľa jeho slov vecou predsedníctva. Dodal však, že na ich odchode z kandidátky trvá.

    Z volebného boja by tak mohli vypadnúť kandidáti DS a bývalí členovia SaS Ľubomír Galko, Natália Blahová, ale aj volebný líder Jozef Rajtár a ďalší nezaradení poslanci Vladimír Sloboda, Miroslav Ivan, Radoslav Pavelka a Renáta Kaščáková.

    Kiššová si vybrala

    Nezaradená poslankyňa Jana Kiššová, ktorá spolu s Galkom a Blahovou odišla z SaS, v piatok na sociálnej sieti vyjadrila podporu práve liberálom. “Predsa len budem voliť SaS, napriek všetkému.

    Napriek tomu, že som z tejto strany odišla a že aj dnes mám množstvo výhrad,” skonštatovala a poukázala na ich program. Dodala, že do verejného ani straníckeho života sa vrátiť nateraz neplánuje.

    Kravčík vyzval nezaradených poslancov, ktorí do strany vstúpili po odchode z SaS, aby odišli z kandidátky DS, v utorok (18. 2.) po tom, ako podporili otvorenie mimoriadnej schôdze NR SR k vládnym opatreniam na zvýšenie prídavku na dieťa, zrušenie diaľničnej známky a zavedenie 13. dôchodku. Opozícia namietala, že schôdza bola zvolaná nezákonne.

    Parlamentné voľby budú 29. februára. Kandidáti sa môžu vzdať kandidatúry alebo môžu byť odvolaní najneskôr 48 hodín pred začatím sa volieb. Odstupovať teda môžu do 27. februára do 7.00 h.

     

    - Reklama -