Galko sa vysmieva budovateľskému úsiliu Fica: Chýba už len to, aby sa dal do montérok a vyliezol so štetkou na rebrík

    0
    Ľubomír Galko (Autor: TASR)

    Podpredseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) uverejnil svoj komentár na sociálnej sieti v utorok večer, pričom Ficovi vyčíta nekoncepčnosť avizovanej rekonštrukcie vysokoškolských internátov.

    Podľa exministra obrany pritom navyše premiér spočiatku zastával úplne odlišné stanovisko s terajším status quo.

    „Premiér Fico sa za neuveriteľne krátky čas prepracoval od vlažného postoja k obnovám internátov až k terajším výkrikom, že vláda preplatí všetky faktúry týkajúce sa rekonštrukcie internátov, ktoré vysoké školy predložia do konca roka. Pred niekoľkými týždňami Fico odkazoval študentov na SNS, ktorej patrí rezort školstva, dnes už je hlavným úderníkom v tejto otázke,“ píše v statuse Galko.

    „Chýba už len to, aby sa sám dal do montérok a vyliezol so štetkou na rebrík,“ výsmešne poznamenáva onedlho 50-ročný politik.

    Podľa Galka nie je jednoduché len „šmahom ruky“ začať s rekonštrukciou ubytovacích priestorov, ale treba dotiahnuť aj otázku o dočasnej relokácii ubytovaných študentov.

    „Rekonštrukcie internátov, ak nemajú byť len Potemkinovou dedinou, si vyžadujú organizačnú prípravu, pretože treba vyriešiť, čo so študentmi, ktorí v nich bývajú. Vyžadujú si projektovú prípravu a nakoniec verejné obstarávanie, aby sa peniaze minuli v súlade so zákonom a efektívne,“ myslí si Galko.

    Samotný autor statusu považuje rok za príliš krátke obdobie, aby sa všetky avizované a plánované úpravy a opravy, tak ako ich verejne predostreli Fico a spol., sfinalizovali. 

    „Každému súdnemu človeku s výnimkou úderníka Roberta Fica musí byť jasné, že rok je príliš krátka doba na to, aby sa to všetko dalo stihnúť a roky chátrajúce budovy boli konečne vynovené,“ uvádza jeden zo zakladajúcich členov SaS.

    Galko v závere statusu píše, že bude od ministerstva školstva, ako aj od ministerstva financií požadovať seriózny, a najmä finančne krytý plán, ktorý by bol predstavený nielen vysokým školám a študentom, ale aj širokej verejnosti.

    - Reklama -