Galko sa pustil do Kaliňáka: Zbabelý a bezcharakterný. Normálne na vracanie. Musí čeliť spravodlivosti

    0
    Ľubomír Galko a Robert Kaliňák (Autor: TASR)

    Na svojom facebookovom profile písal Galko o absurdnej situácii, ktorá sa stala počas mimoriadneho výboru. Poukazoval na to, ako všetci poslanci, koaliční aj opoziční, súhlasili s tým, že výbor bude rozdelený na dve časti. Napriek tomu chcel Robert Kaliňák presadiť, aby bol úplne neverejný a predseda výboru Anton Hrnko dal o tomto návrhu znovu hlasovať, čo bolo podľa Galka v rozpore s rokovacím poriadkom. A to všetko sa stalo po tom, ako miestnosť opustili novinári.

    Rovnako poukazuje aj na príhodu, ktorá sa mu osobne stala s bývalým ministrom vnútra. Ako uvádza, Kaliňák mal prejav, v ktorom sa údajne sulíkovca snažil vydieral. „Vyčítal mi, prečo útočím na radového zamestnanca, príslušníka Ozbrojených zborov, šéfa protokolu Radovana Čuláka, prečo sa k nemu vyjadrujem, že mám útočiť len naňho ako politika, vyzýval ma na to. Že je to nemorálne a podobne,“ vysvetľuje poslanec.

    Ako dodáva, Kaliňákovi vrátil úder s tým, že mu povedal, čo si o ňom myslí. „Pre mňa je osoba s nulovou až zápornou autoritou, pri ktorej si neželám, aby ma na čokoľvek vyzývala a v súvislosti s ktorou pevne verím, že za tento zločin, o ktorom som už teraz presvedčený, že ho spáchal, sa bude zodpovedať spravodlivosti.“

    Osud bývalého riaditeľa vojenských tajných

    Galko si zaspomínal aj na osud bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romana Mikulca. Vtedy mali podľa neho na neho našiť to, že v aute mal utajené materiály, za čo ho aj s vtedajšou priateľkou vypočúvali. Súd ho tento rok po dlhom období vypočúvania zbavil viny. Dôvodom tohto činu malo byť, že spolu s plukovníkom Vladimírom Suchodolinským poukázal na tunelovanie VSS počas prvej Ficovej vlády.

    Rovnako poukazuje aj na príslušníkov Vojenskej obrannej služby (VOS), ktorých mali obviniť v kauze odpočúvania novinárov v čase, keď Ľubomír Galko bol ministrom obrany. „Tí sú vláčení po súdoch dodnes, už sedem rokov, oslobodení boli zatiaľ len z niektorých skutkov odpočúvania novinárov Pravdy. Toto takisto spravili Kaliňákovi ľudia, ktorí sa votreli do VOS. Roman Mikulec aj tí dôstojníci VOS slúžili vlasti ako vojaci viac ako 20 rokov a aj keď ja osobne som presvedčený, že aj oni budú nakoniec zbavení viny nakomplet, už dnes je jasné, že Kaliňák a celá ta banda okolo neho im všetkým brutálne ublížila, poznačila im celé ich životy,“ píše saskár.

    Kaliňák má Čuláka „na háku“

    Podľa Galka je vrchol drzosti, ak sa práve Robert Kaliňák hrá na samaritána, prípadne martýra. Ako uvádza, šéfa protokolu ministerstva vnútra Radovana Čuláka sa zastáva iba z jedného dôvodu. A to je ten, že práve on by ho v prípade vypovedania mohol potopiť. Ináč ho má úplne ´na háku´,” dodáva Galko.

    „Áno – z tohto farizeja nejde nič iné, len číro-číry strach. Vo vyšetrovaní sú zainteresovaní Nemci, viacerí policajti nakoniec môžu tiež prehovoriť a ´rozpamätať sa´. Vrátane možno kľúčového, korunného svedka, šéfa protokolu Čuláka. A celkom oprávnene utopia Kaliňáka ako mača v potoku. Veľmi si želám, aby pán Čulák, policajti, ochrankári, všetci zamestnanci, každý, kto má informácie z tohto bezprecedentného, hnusného a barbarského činu, našli v sebe vnútornú silu a prehovorili. A naplno odhalili, aký lotor to tu vlastne bol roky ´najlepším ministrom vnútra´ a tým aj dokázali, akou v skutočnosti zločineckou organizáciou je politická strana Smer-SD,“ dodáva Galko na záver s tým, že všetci, ktorí sú v únose zainteresovaní, iba plnili rozkazy svojho vtedajšieho nadriadeného, a teda Roberta Kaliňáka.

    Absurdita číslo dva

    Absurdná situácia sa podľa sulíkovca stala aj pri vypovedaní ministerky vnútra Denisy Sakovej. Tá mala priznať, že sme Poliakom povedali, že na palube vládnej letky, v ktorej mal byť aj unesený vietnamský podnikateľ, sedel aj Robert Kaliňák. Túto informáciu však potvrdila až pod tlakom poslancov. „Robert Kaliňák na výbore habkal a snažil sa nám to zdôvodniť tým, že sa vraj minister udáva do zoznamu cestujúcich vždy, keď sa objednáva špeciál – bez ohľadu na to, či na palube bude, alebo nie. Toto pokladám za taký nezmysel, až to praští,“ dodáva Galko.

    Podľa saskára sme sa k takémuto kroku rozhodli preto, aby Poliaci v prípade mimoriadnej situácie nerobili problémy.

    „Vyšetrovanie tohto hanebného zločinu za účasti štátnych orgánov a Roberta Kaliňáka, ktorý Slovensku spôsobil a naďalej spôsobuje mohutnú medzinárodnú blamáž, preto treba dotiahnuť do konca a Robert Kaliňák musí čeliť spravodlivosti,“ uzatvára Galko.

    - Reklama -