Galek: Takzvaná rekonštrukcia vlády problémy nevyrieši, ale zabetónuje

    0
    Karol Galek (SaS) (Autor: galek.sk)

    Pýtal sa, či je programové vyhlásenie tejto vlády tým, čo očakávali ľudia, keď stáli na námestiach. Kritizoval, že nová vláda len prekopírovala programové vyhlásenie predchádzajúcej vlády. “Pokiaľ by takéto niečo urobil študent pri bakalárskej alebo diplomovej práci, vyhodili by ho zo školy,” konštatoval Galek.

    Vyššia miera neúcty, ako ukázala táto staronová vláda, tak podľa neho hádam ani neexistuje. “Je toto to, čím chce nová vláda upokojiť situáciu v spoločnosti, čím sa chce odlíšiť od tej predchádzajúcej?” kládol otázky Galek.

    Novú vládu kritizovala aj jeho kolegyňa zo strany Anna Zemanová. “Nepodporím túto vládu Roberta Fica IV a verím, že nás bude toľko, že ak nie dnes, tak o niekoľko týždňov táto vláda skončí a príde k novým voľbám a k zmene na Slovensku,” uviedla Zemanová.

    Vyzývala okrem iného na zavedenie konkrétnych zákonných krokov, ktoré zabezpečia, že sa bude v lesoch inak hospodáriť. Pripomenula tiež, že dva roky sa hovorilo o tom, ako je agrorezort dobre riadený a všetko je v ňom v poriadku. Následne sa ukázal korupčný škandál pri udeľovaní dotácií za poľnohospodársku pôdu.

    - Reklama -