Gál podáva disciplinárny návrh nielen na Jankovskú. Minister zároveň upozorňuje na toto

    0
    Gábor Gál (Autor: TASR)

    “Určite je tam potvrdenie z úst jedného advokáta, že jeden zo sudcov sa vyjadril klamlivo k určitým skutočnostiam a udalostiam,” povedal Gál na margo Moniky Jankovskej.

    V prípade Zuzany Maruniakovej potvrdil Gál, že rezort spravodlivosti ukončuje preverovanie spisov v civilnom procese o zmenkách TV Markíza.

    Zuzana Maruniaková, ktorá bola v tomto spore sudkyňou, dala za pravdu Marianovi Kočnerovi, bez toho, aby skúmala pravosť samotných zmeniek.

    Z ich falšovania a marenia spravodlivosti je Marian Kočner obžalovaný spolu s exriaditeľom Markízy Pavlom Ruskom na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

    “Pred disciplinárnym senátom musíte aj obstáť,” uviedol Gál. Upozornil, že iba na základe medializovanej komunikácie nemôžu bez dôkazov niekoho disciplinárne stíhať.

    “Sudcov vieme postihnúť, len ak poskytneme senátu relevantné dôkazy,” vysvetlil Gál.

    Možné podanie návrhu na disciplinárne stíhanie sudcov avizovala v piatok (4. 10.) aj verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová.

    Gál zatiaľ nemá od Smeru-SD meno nového štátneho tajomníka, ktorý by nastúpil na bývalé miesto Moniky Jankovskej.  “Zatiaľ nič a bojím sa, že do konca volebného obdobia ani nikoho nenavrhnú, neviem,” komentoval.

    Podľa informácií Denníka N z údajnej komunikácie medzi Kočnerom a Monikou Jankovskou vyplýva, že mali spoločne ovplyvňovať sudcov, ktorí rozhodovali v kauzách zmeniek TV Markíza, kým boli iba civilným sporom.

    Civilné konanie o zmenkách bolo prerušené po tom, ako boli Marian Kočner a Pavol Rusko obžalovaní z ich falšovania a marenia spravodlivosti. Jankovská však autenticitu tejto komunikácie odmieta.

    - Reklama -