Gál: Už chápem pocity Čaputovej a Kisku, keď mali Beblavého za chrbtom

    0
    Gábor Gál (Autor: TASR)

    Ako sme v pondelok informovali, šéf rezortu spravodlivosti avizoval, že podáva návrh na disciplinárne stíhanie sudkýň Moniky Jankovskej a Zuzany Maruniakovej. Chce pre ne trest dočasného pozastavenia výkonu funkcie sudcu.

    Bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Jankovská mala podľa neho klamať, Maruniaková zase vydať sporné súdne rozhodnutie v prípade zmeniek TV Markíza.

    Práve v súvislosti s rozhodnutím Gála podať podnet na spomínané sudkyne, Beblavý na sociálnej sieti v rovnaký deň uviedol, “že sa oplatí tlačiť na správnu vec.” 

    “Po dvoch mesiacoch zdržiavania a obhajovania bývalej štátnej tajomníčky Jankovskej dnes minister Gál kapituloval. Konečne sa rozhodol urobiť to, čo bola jeho povinnosť a na čo sme ho v PS/SPOLU opakovane vyzývali,” napísal Beblavý.

    Zdroj: FB/Miroslav Beblavý

    Vo svojom statuse opozičný politik otvorene vzniesol voči Gálovi výčitky, pričom ministra dokonca obvinil z klamstva. 

    “Dobrá správa je, že pod verejným a politickým tlakom sa minister spravodlivosti dokázal rozhýbať. A prestal sa vyhovárať na zákonné prekážky, ktoré nikdy neexistovali. Je predsa neprijateľné a neobhájiteľné, aby na súdoch pôsobili ľudia podozriví z toho, že ich rozhodovanie cez štátnu tajomníčku ovplyvňoval mafián. Dnešným ústupkom minister spravodlivosti sám seba usvedčil z toho, že nehovoril pravdu. Nemusel čakať na trestné stíhanie podozrivých sudcov. Naopak, už dávno mohol proti ním konať – on aj súdna rada,”  uviedol včera Beblavý.

    Gála slová lídra mimoparlamentnej strany podľa všetkého dosť nahnevali a tak vo svojej včerajšej reakcii Beblavého vôbec nešetril.

    Zdroj: FB/Gábor Gál

    “Dnes som na vlastnej koži pocítil alibizmus nového politika p.Beblavého. Presne ako keď vyskočil spoza chrbta novozvolenej prezidentky aj na sneme strany Andreja Kisku. Na mojom brífingu o podaní návrhu na disciplinárne stíhanie sa napriek tomu, že mal zostať na rokovaní Ústavnoprávneho výboru v parlamente, zjavil akože v sedačke za mnou a hneď mohol vyskočiť k novinárom a pochváliť sa, že koná on a jeho strana…hlúposť. Nič trápnejšie som za posledné obdobie nezažil, absolútne chápem pani prezidentku aj bývalého prezidenta Kisku. Tento pán poslanec vie len striehnuť na mediálnu pozornosť a chváliť sa cudzím perím,” komentoval Gál Beblavého správanie.

    Minister na záver vyjadril vďačnosť zamestnancom svojho rezortu, pričom si “kopol” do Beblavého” ešte raz: “Ďakujem mojej Sekcii pre dohľad, ktorá týždne analyzuje informácie odborne a nie pod tlakom neodborných politikov.”

    Podľa informácií Denníka N z údajnej komunikácie medzi Kočnerom a Monikou Jankovskou vyplýva, že mali spoločne ovplyvňovať sudcov, ktorí rozhodovali v kauzách zmeniek TV Markíza, kým boli iba civilným sporom.

    Civilné konanie o zmenkách bolo prerušené po tom, ako boli Marian Kočner a Pavol Rusko obžalovaní z ich falšovania a marenia spravodlivosti. Jankovská však autenticitu tejto komunikácie odmieta.

    Autor: Redakcia/TASR

     

    - Reklama -