Funkcionárov NAKA podozrivých z lustrácií prepustili. Zaryto mlčali. Rajtár zverejnil video

    0
    Milan Mihálik (Autor: TASR)

    V podvečerných hodinách vyšiel z budovy policajnej inšpekcie Michal Zubčák v sprievode svojho právneho zástupcu. S médiami nekomunikoval, jeho právny zástupca Eugen Cimmermann nepovedal, či bol Zubčák obvinený.

    Krátko potom bol prepustený aj Milan Mihálik, ktorý taktiež na otázky novinárov neodpovedal. V budove inšpekčnej služby v bratislavskom Ružinove by sa mal naďalej nachádzať Pavol Vorobjov.

    Toho zadržala polícia vo štvrtok ráno pre podozrenie z lustrovania novinárov vrátane neskôr zavraždeného Jána Kuciaka.

    Podľa bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara mal Vorobjov zmeniť výpoveď a potvrdiť tak Gašparovo stanovisko, že nedal na lustrácie novinárov pokyn. Tie sa podľa neho mali týkať kauzy Filipa Rybaniča.

    Poslanec Národnej rady SR Jozef Rajtár (SaS) vtedy podal trestné oznámenie s odôvodnením, že Gašpar alebo Vorobjov pravdepodobne pri výpovediach zavádzali o lustrovaní novinárov.

    Tvrdí, že v Gašparovej výpovedi nesedia dátumy, pretože vyšetrovanie kauzy Rybanič sa skončilo skôr, ako došlo k lustráciám.

    Vo štvrtok večer (26.9.) Rajtár zverejnil na sociálnej sieti video, ktoré uviedol poďakovaním. “Dovoľte mi z tohoto miesta opäť poďakovať všetkým slušným policajtom, ktorým záleží na tejto krajine,” píše Rajtár a dodáva: “Ale kde je Tibor Gašpar? Vo videu sa dozviete akú úlohu tu zohráva Pavol Vorobjov a prečo ešte nie je tomuto prípadu koniec.”

    - Reklama -