Frontman No Name: Nikto nie je čistý

    0
    Igor Timko (Autor: TASR)

    Podľa vlastných slov osobne určite nebude riešiť kolegov z brandže, ale “keby každý riešil, kto postavil cestu, kto je majiteľom nemocnice atď, tak by sme nejazdili po D1, ani nechodili do nemocnice, ani nepili vodu…”.

    “Takže mám na to vlastný názor a to ten, že každý môže niektoré veci obmedziť – kupovať oblečenie, ktoré nespôsobuje cudziu ujmu, kupovať sklo namiesto plastov…”, citoval speváka slovenskej skupiny Expres.cz. Ľudia by sa podľa Timka mali v každom takomto kroku rešpektovať.

    “Rešpektujem, že každý má nejaký politický názor, ako ja, ale vyžadujem za to, aby on rešpektoval môj. To je princíp vzájomnosti,” dodal s tým, že politika na hudobnú scénu a vôbec zábavu nepatrí.

    “Dnes si každý môže povedať, čo chce a my sme to chceli. Naši predkovia, Masaryk a Štefánik, práve za to bojovali pred 100 rokmi, aby bol štát a mali sme slobodu slova. Tak nech si každý teda hovorí, čo chce, aj tak sa v tom konaní musí rozhodnúť sám,” vyhlásil Timko s tým, že by ľudia mali byť k sebe tolerantní, pretože “nikto nie je čistý”.

    Aj preto sa on osobne i skupina No Name vyhýbajú akýmkoľvek komentárom k aktuálnej politickej situácii a nepodporujú žiadnu politickú stranu. “Vyhýbame sa priamej propagácii akejkoľvek politickej strany. Dostali sme značný počet ponúk nielen na propagáciu, ale aj na aktívne podieľanie sa,” prezradil a dodal, že sa týmto aktivitám zatiaľ venovať nechce.

    “Sme umelci, a tak robíme, čo nám ide najlepšie, spievame,” uzavrel.

    Český pesničkár Tomáš Klus informoval v júli o svojom rozhodnutí bojkotovať všetky aktivity premiéra Andreja Babiša, pričom sa mieni úplne vytratiť z elektronických a printových médií, ktoré sú súčasťou jeho impéria, a nezúčastňovať sa ani na podujatiach, ktoré sponzorujú jeho firmy.

    Umelec, ktorý dlhodobo verejne deklaruje svoje výhrady k politike a správaniu českého premiéra, pritom sebakriticky priznal, že sa i sám spreneveril vlastnému spôsobu uvažovania. Uvedomil si, že jeho pesničky sa objavujú vo vysielaní hudobnej televízie Óčko, že bol dokonca nedávno jej hosťom, že poskytol rozhovor denníku Mladá fronta Dnes. “Neostáva nič iné, ako uznať svoju nedôslednosť, svoju chybu a pochlapiť sa, pretože verím, že nejasná doba potrebuje jasné stanoviská,” uviedol v uplynulých dňoch Tomáš Klus.

    Pesničkára podporili napríklad kolegovia-hudobníci Matěj Ruppert z formácie Monkey Business, Jiří Macháček z Mig 21, ako aj herečka Iva Pazderková.

    - Reklama -