Frešo na vedenie strany jednoducho nemá… Poslanec Kaník opisuje zúfalú situáciu v SDKÚ

    0
    Ľudovít Kaník, poslanec NR SR (SDKÚ-DS) (Autor: SITA)

    Ľudovít Kaník tvrdí, že Pavla Freša vo funkcii predsedu nikdy nepodporoval, lebo údajne od začiatku vedel, že to nie je dobrý kandidát na lídra strany. „Niekto na to má, niekto na to nemá. Paľo Frešo nemá predpoklady, aby dokázal predstaviť nejakú víziu a potom ju napĺňať. Jeho limit a obzory sú podstatne nižšie,“ uviedol Kaník v rozhovore pre Denník N. Poslanec za SDKÚ však dodáva, že Frešo bol vždy schopný plniť zverené úlohy. „Na to aj bol využívaný. Snaživo túto prácu zvládal, ale určite by som mu vtedy ani potom nezveril nič viac,“ dodal.

    Situácia, v akej sa jeho domovská strana nachádza, Kaníka mrzí, ale zároveň verí, že sa súčasný úpadok dá napraviť. „SDKÚ bola obrovskou príležitosťou pre Slovensko a pravicu, ktorá bola premrhaná. A premrhaná bola preto, lebo ľudia, ktorí stranu viedli a dodnes vedú, to dopracovali tam, kde je dnes. Je to totálne ľudské zlyhanie, nie je to žiadna osudovosť. Každý, kto robí, robí aj chyby, ale tie sa dajú napraviť. Toto je dôsledok, keď sa nesprávny človek dostane na miesto, na ktorom nemá byť,“ uviedol.

    Ľudovít Kaník tvrdí, že v SDKÚ zostáva pre stranu samotnú a nie pre jej predsedu. „Strana mala hodnotu. Ľudí, ktorí v nej sú, a voličov, ktorí s ňou sympatizovali. Aj po tom neslávnom kongrese v Senici ešte išlo všetko napraviť, keby tí, ktorí Paľa Freša najprv vytlačili do funkcie a potom proti nemu najviac rebelovali, nezdupkali,“ dodal v rozhovore poslanec. Kaník by chcel, aby strana SDKÚ znova získala postavenie na slovenskej politickej scéne.

     

    - Reklama -