Francúzi sú silnejší ako vy, odkazujú hackeri militantom z Islamského štátu a vyhlasujú im vojnu

    0
    Protest Million mask march v Londýne (Autor: ReproFoto: Twitter)
    V zázname, ktorý sa objavil na internete, tentokrát vo francúzštine hovorí maskovaná postava o tom, že hackeri „štartujú doposiaľ najväčšiu operáciu“ proti Islamskému štátu. V odpovedi na piatkové útoky v Paríži zaznieva vo videu viacero vyhrážok a varovaní. „Mali by ste si uvedomiť, že vás nájdeme a už vás nenecháme ujsť,“ hrozí militantom hlas vo videu, ktoré zverejnili viaceré svetové médiá.
     
    VIDEO: Anonymous vyhlasuje kybernetickú vojnu Islamskému štátu
     
    Akcia skupiny Anonymous má byť údajne celosvetová, ale na oficiálnom YouTube kanáli hackerov sa video s varovaním pre IS zatiaľ neobjavilo. „Očakávajte kybernetické útoky. Vojna sa začala. Buďte pripravení,“ odkazuje Anonymous militantom. 
     
    Iniciatíva hackerov, ktorí z vládnych databáz po celom svete odcudzili státisíce utajovaných dokumentov, je podľa Anonymous reakciou na masaker, ktorý v piatok 13. novembra rozpútali teroristi z IS v Paríži. Ani takýto krvavý čin však podľa hackerov nezlomí Francúzsko. „Francúzsky ľud je silnejší ako vy (IS) a vyjde z tejto krutosti ešte silnejší,“ vraví hlas v zázname. 
     
    Takéto vyhlásenie „kybernetickej vojny“ adresované konkrétnej radikálnej skupine nie je ani zďaleka jediné, ktoré Anonymous tento rok vydali. Podobného sa dočkali aj členovia známeho amerického rasistického hnutia Ku Klux Klan (KKK). Anonymous nedávno zverejnil na internete mená tisícky ľudí, ktorí sú buď členmi KKK, alebo sú na hnutie napojení.
     
    - Reklama -