Francúz je iba beloch a katolík, povedal starosta. A toto nasledovalo

    0
    Ilustračné foto: francúzska vlajka (Autor: Wikipedia)

    Belgická tlačová agentúra Belga uviedla, že 49-ročná ministerka z vládnucej Socialistickej strany sa cíti “šokovaná” vyhlásením Ménarda, ktorý sa hlási k extrémnej pravici.

    “Som v šoku. Takéto Francúzsko neexistuje. Pre tých, ktorí snívajú o uniformite, ja staviam na bohatstve rôznorodosti,” vyjadrila sa ministerka prostredníctvom svojho účtu na Twitteri.

    Belga pripomenula, že Ménard je známy pre svoje provokácie a  nepriateľský postoj k imigrantom. V rozhovore pre nonstop spravodajský kanál LCI Ménard doslova uviedol, že “byť Francúz znamená tiež (…) byť Európan, beloch a samozrejme katolík”.

    Bareigtsová pochádza z francúzskeho ostrova Réunion v Indickom oceáne a je prvou ženou z tohto územia, ktorá zastáva vysokú štátnu funkciu vo francúzskom štátnom aparáte. Za ministerku bola vymenovaná 30. augusta tohto roku.

    Súčasná ministerka sa ešte ako radová poslankyňa Národného zhromaždenia dostala do pozornosti médií vlani v septembri, keď protestovala proti vyhláseniu francúzskej pravicovej europoslankyne Nadie Moranovej, že “Francúzsko je krajina bielej rasy”.

    “Pre mňa, čiernu poslankyňu republiky, Francúzsko, tak ako ho opísala pani Moranová, nie je moja krajina,” uviedla vtedy Bareigtsová v pléne Národného zhromaždenia za búrlivých ovácií ľavicových poslancov.

    Belga pripomína, že osem mesiacov pred prezidentskými voľbami vo Francúzsku sa témy identity a prisťahovalectva stali všadeprítomnými a bežnými v politických prejavoch všetkého druhu. 

    - Reklama -