Fotografia dňa: Školopovinné európske deti sa modlia k Alahovi

    0
    Modliace sa deti počas školského výletu v mešite (Autor: reprofoto: speisa.com)

    Po tom, ako len nedávno vyšla najavo informácia o nemeckých rodičoch, ktorí dostali pokutu za to, že nepustili svojho syna na školskú exkurziu do mešity, sa ukazuje, že na to zrejme mali dôvod.

    Na internete sa objavila kontroverzná fotografia z jednej takejto exkurzie z Holandska. Obrázok ukazuje školákov zo základnej školy z holandského mesta Vinkenbuurg na návšteve neďalekej mešity. Žiaci kľačia na koberčekoch a klaňajú sa Alahovi. Zatiaľ čo učitelia v pozadí sa zoširoka usmievajú a neskrývajú svoje nadšenie. Fotografia pochádza ešte z roku 2014, no vo svetle udalostí v Európe z posledných mesiacov, keď sa čoraz častejšie polemizuje o problematike takýchto údajne edukatívnych exkurzií a o islamizácii európskeho obyvateľstva, sa momentálne šíri internetom. O fotografii sa hovorí ako o dôkaze islamizácie Európy a snímka vyvoláva pohoršené rekcie nielen u rodičov.

    Či musia obdobné výlety a rituály absolvovať aj moslimské deti navštevujúce túto školu v kresťanských kostoloch, síce známe nie je, no je to podľa stránky Speisa, ktorá fotografiu priniesla, veľmi nepravdepodobné. „Zatiaľ čo moslimovia sú ospravedlnení z účasti na čomkoľvek, čo odporuje ich viere, my ostatní sa im buď prispôsobíme, alebo sme rasisti a islamofóbovia,“ uvádza sa v článku, ktorý fotografiu zverejnil.

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -