Flynnovi prikázal kontaktovať ruského veľvyslanca muž Ivanky Trumpovej, píše americký web

    0
    Bývalý riaditeľ americkej tajnej služby DIA Michael Flynn (Autor: ReproFoto: youtube)

    Podľa súdnych dokumentov prikázal Flynnovi takto konať istý vysokopostavený člen Trumpovho prechodného tímu. Jeho identitu však vláda nezverejnila.

    Flynn sa v piatok pred súdom priznal k nepravdivej výpovedi pre americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) ohľadom rozhovorov s ruským veľvyslancom. Vo vyhlásení pripustil, že jeho počínanie bolo chybou, a uviedol, že jeho priznanie je v najlepšom záujme jeho rodiny a krajiny. Podľa vlastných slov “chce dať veci do poriadku” a spolupracuje s vyšetrovaním vedeným osobitným vyšetrovateľom Robertom Muellerom a jeho tímom prokurátorov. Taktiež povedal, že čelil falošným obvineniam zo zrady a iných hanebných činov, čo bolo pre neho veľmi bolestné. Za svoje počínanie prijíma plnú zodpovednosť, dodal.

    Flynn je prvým členom administratívy Donalda Trumpa a štvrtým spojeným s jeho prezidentskou kampaňou, ktorí čelia obvineniam v rámci vyšetrovania možného spolčenia sa členov Trumpovho tímu s ruskou vládou. Vyšetrovanie vedené osobitným vyšetrovateľom Robertom Muellerom sa tiež týka možného vyhýbania sa spravodlivosti a finančných zločinov.

    - Reklama -