Flašíková-Beňová pripomína, na čo by sme nemali zabúdať. Nielen v októbri

    0
    Monika Flašíková Beňová (Autor: TASR)

    Nezabúdať a ctiť si starších. Toto je téma, ku ktorej sa naša poslankyňa Európskeho parlamentu vyjadrila v komentári pre DenníkN. Ako sama zdôrazňuje, je dôležité vedieť sa v súčasnosti zastaviť, zamyslieť a poďakovať sa. Podľa nej nám to umožňuje október o čosi viac ako ostatné mesiace. „Je totiž mesiacom úcty k starším. K starým rodičom, seniorom, dôchodcom, jednoducho k ľuďom, ktorým oprávnene patrí naša vďaka. Práve preto by sme im ju nemali zabúdať prejavovať,“ hovorí.

    Flašíková-Beňová pripomína, že staroba je súčasťou života. „Dôležité je uvedomiť si, že napriek možnému postupnému úbytku fyzických síl neznamená, že by sa človek mal vzdávať vecí, ktoré má rád,“ myslí si. Podľa poslankyne by sme mali vedieť využívať potenciál, ktorý seniori v sebe majú. Ako priznáva, skúsenosti starších sú často nenahraditeľné. Preto by sme im mali pomáhať, aby sa venovali veciam, ktoré ich robia šťastnými. „Aby svoju jeseň života mohli prežívať aktívne a s pocitom naplnenia,“ dodáva.

    Ako tvrdí, október je najtypickejším jesenným mesiacom. Je to čas, ktorý nám pripomína, že by sme mali pociťovať vďaku a úctu k starším. „K tým, ktorí nám dali skutočne veľa. Tvrdo pracovali, snažili sa, aby sme nežili v nedostatku, vychovávali nás a jednoducho z nás chceli spraviť dobrých ľudí. Treba si pripomínať, čo všetko pre nás spravili, vážiť si ich a nezabúdať na nich nielen v tom októbri, ale po celý rok,“ uzatvára.

    Autor: luc

    - Reklama -