Firme, ktorá mala chrániť ľudí na olympiáde, zrušili kontrakt. Nemala ľudí

    0
    Koncom júla brazílske ministerstvo spravodlivosti nemalo inú možnosť, než zrušiť zmluvu so súkromnou firmou, ktorá sa mala spolu s políciou starať o bezpečnosť atlétov aj návštevníkov olympiády. Teraz na všetko zostane polícia sama, lebo firma Artel najala namiesto požadovaných 3 400 len 500 zamestnancov. 
     
    Títo zamestnanci mali byť zodpovední za prevádzkovanie detektorov kovov a ďalších bezpečnostných prvkov nainštalovaných pred vstupmi na štadióny a športové areály. Aj o toto sa teraz budú musieť postarať policajti. Tí sú však demotivovaní meškajúcimi výplatami a korupciou v štátnej správe. 
     
    O bezpečnosť ľudí v brazílskom Riu de Janeiro sa bude od začiatku až do konca olympijských hier starať 85-tisíc policajtov. 
     
    Brazílčania však nie sú jediní, kto nedokázal najať súkromnú firmu schopnú pokryť bezpečnostne olympiádu. Podobný scenár sa odohral aj pred štyrmi rokmi pred začiatkom letnej olympiády v Londýne. Jedna z najväčších bezpečnostných služieb na svete G4S vtedy nezvládla načas najať dostatok kvalifikovaného personálu a o niektoré bezpečnostné prvky sa tak postarali ozbrojené sily. 
     
    Celý text nájdete v angličtine TU.
     
    - Reklama -