Finančný žralok z J&T podal ruku potápajúcej sa Frešovej strane

    0
    Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo (Autor: SITA)

    Opozičná strana SDKÚ-DS už dlhodobo vykazuje finančné straty. Podnikateľ Igor Rattaj z J&T sa zaručil za dlh Frešovej strany vo výške 450-tisíc eur. Záznam o tom sa nachádza v Registri záložných práv. „Politický rozmer toho celého som si neuvedomil,“ tvrdí.

    Podnikateľ o ničom nevie

    To, že sa meno podnikateľa v registri objavilo v súvislosti s SDKÚ-DS, sa Rattaj údajne dozvedel až od redakcie Aktuality.sk. „Ja nemám nijaký vzťah ani nijakú dohodu s SDKÚ, ani neručím SDKÚ. Ja som len vyplatil za Ondreja Mateja ručenie voči Privatbanke,“ tvrdí.

    Ani bývalý pokladník nemá tušenie

    Šéf volebnej kampane SDKÚ-DS Peter Húska pre Aktuality.sk poznamenal, že SDKÚ-DS má úverový vzťah len s Privatbankou. A tej ho aj spláca. „Predchodcovia nám zanechali záväzky vo výške 3,7 milióna eur a tento dlh sme znížili zo štátneho príspevku na úroveň 890-tisíc eur,“ povedal.

    Bývalý pokladník SDKÚ-DS Ondrej Matej poprel aj rokovania a následnú dohodu s Rattajom na túto tému. „Nie, nie. Nedohadoval som sa s ním. To sa čudujem, určite nie. Počujem to prvýkrát od vás, že to prevzal,“ povedal. Expokladníkovi podľa týždenníka Trend požičali peniaze právnik podnikateľa Ivana Kmotríka Dušan Repák a firma blízka Vladimírovi Poórovi. Pôžička, ktorú si zobral, aby mohol ručiť SDKÚ-DS, je podľa Mateja už dávno splatená.

    Celý článok si môžete prečítať TU


     

    - Reklama -